Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ГАНЬБА З РАХУНКОМ 1:23
На щастя, хокейний чемпіонат світу для збірної України завершився. Вигравши на попередньому етапі турніру «малий фінал» з італійцями і ввосьме поспіль захистивши місце в еліті, «синьо-жовті» з максимальними зусиллями зіграли тільки перші два періоди зустрічі з росіянами. За наступні сім періодів наші співвітчизники пропустили 22 шайби, закинувши лише одного разу.

Останній ганебний результат зафіксували в матчі проти словаків. На більш-менш гідний опір головний тренер команди Олександр Сеуканд зміг налаштувати своїх підопічних лише в першій двадцятихвилинці, яку українці програли з рахунком 0:1. Чотири шайби у ворота Ігоря Карпенка в другому, ще три — в третьому періодах стали логічним завершенням «фігурного катання» в кваліфікаційному раунді.
Пояснення тому, що сталося, знайти можна. Команда, яка на першому етапі турніру на рівних боролася з усіма суперниками (чого вартий хоча б рахунок 2:4 у матчі з олімпійськими чемпіонами — шведами), не могла так швидко втратити свої переваги. Вочевидь, зберігши місце у вищій світовій лізі, наші хлопці почали думати про майбутнє — не збірної, а своє особисто. Їх можна зрозуміти — свої сім'ї хокеїсти годують за рахунок гри в клубах, а в збірній, за влучним висловом генерального менеджера команди Василя Фадєєва, віддають борг за те, що навчилися грати в хокей у Києві чи Харкові. Цікаво, чи з такою ж мотивацією їдуть на чемпіонат світу наші найближчі сусіди білоруси (не кажемо про реальних претендентів на нагороди)? Зважаючи на показані результати, їхня мотивація матеріальніша, а заокеанський тренер Глен Хенлон ще й неабиякий мотиватор, бо з рахунком 9:1 розгромили українців ті самі спортсмени, які перед світовою першістю «синьо-жовтим» навіть програвали.
У вирішальному матчі кваліфікаційного раунду білоруси переграли швейцарських хокеїстів (2:1) і стали третіми в своїй групі за підсумками другого етапу. Словакам перемога над українцями допомогла показати четвертий результат.
Напередодні відбулися перші чвертьфінальні поєдинки Швеція — США і Канада — Словаччина. Сьогодні зустрічатимуться Росія — Чехія і Фінляндія — Білорусь.

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • БЛОХІН ДАЄ ДОРОГУ МОЛОДИМ
  • КЛИЧКО ВИКЛИКАЄ БРЮСТЕРА
  • ГОТОВНІСТЬ — 85 ВІДСОТКІВ
  • «ШАХТАРЮ» — СІМДЕСЯТ
  • ВТРАЧЕНЕ ЗОЛОТО?
  • ТРАДИЦІЙНИЙ ПОЧАТОК
  • ПРИСТРАСТІ ПО-ІТАЛІЙСЬКОМУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».