Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РЕГІОНИ — ПАНОРАМА
У СТОЛИЦІ ХАЗЯЙНУВАЛИ ПОГАНО?
Починаючи від 2002 року, усі землевідводи в столиці здійснювалися з порушенням чинного законодавства. Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив координатор з питань екології громадського комітету «Форум порятунку Києва» Володимир Греков.

Новій владі Києва дісталося важка екологічна і юридична спадщина, яку необхідно якнайшвидше впорядкувати, вважає він. Зокрема, Київрада не мала права виділяти землю під будівництво без детального плану територій. Тому всі будинки, споруджені за цей час на спірних територіях, на думку пана Грекова, можна також вважати незаконними.
Не краще йшли справи й з охороною природи, додав голова молодіжного відділення Національного екологічного центру України Олексій Василюк. Він проінформував, що за санітарними нормами на кожного киянина має припадати 20 квадратних метрів зелених насаджень, тепер же цифра дорівнює 16,5, у той час як в інших європейських країнах цей показник вищий за 25 квадратних метрів. На природоохоронних територіях, зазначив голова комітету екологічного контролю ВГО «Громадський контроль» Володимир Довбах, триває будівництво котеджів і гольф-клубів, причому робиться це ближче, ніж за 100 метрів від Дніпра, що відповідно до закону взагалі є неприпустимим. Цікавим є й той факт, що Київ останнім часом вийшов на перше місце в Україні із лісозаготівлі, і відбувається це, природно, за рахунок зелених зон. Подібні дії, вважають фахівці, здатні призвести до того, що в столиці під час сильних паводків може бути затоплений весь Поділ і частина Дарниці.
Як наголосив Володимир Греков, згідно із соціологічними дослідженнями, майже 90 відсотків киян бачать столицю зеленим містом з історичним центром. Однак чиновники з КДМА діють «з точністю до навпаки» — тільки вісім з понад 100 місць, де проти будівництва протестували місцеві мешканці, залишилися незабудованими.
також у паперовій версії читайте:
  • ДУНАЙСЬКИЙ ОСЕЛЕДЕЦЬ «ЗМЕРЗ»
  • ПІВОСТРІВ ЗІГРІЄ ДІТЕЙ
  • ПАМ'ЯТНИК СПРАВЖНЬОМУ ГОСПОДАРЕВІ
  • ЗСУВ «КОШТУЄ» 250 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ
  • ТРАКТОРНИЙ ЗАВОД ЖИТИМЕ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».