Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
АРІЄЛЯ ШАРОНА ОГОЛОСЯТЬ НЕДІЄЗДАТНИМ
Прем'єр-міністр Ізраїлю Арієль Шарон, який перебуває в комі вже протягом трьох місяців, буде оголошений повністю недієздатним. Про це повідомило міністерство юстиції країни. Визнання чинного глави уряду недієздатним означає повну передачу його повноважень в. о. прем'єр-міністра Ехуду Ольмерту. Після другого інсульту, який стався четвертого січня, 78-річного Шарона оголосили тимчасово недієздатним, і Ольмерт виконував його обов'язки.

За законом, тимчасова недієздатність триває не більше 100 днів, по закінченні яких має бути названий наступник прем'єра.
Тим часом Ізраїль готовий до мирних переговорів з палестинським урядом, сформованим радикальним рухом ХАМАС, однак не обговорюватиме жодних питань з главою Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом. Про це заявив в. о. прем'єр-міністра Ехуд Ольмерт. За його словами, Аббас «сам позбавив себе всіх владних повноважень». Ехуд Ольмерт наголосив: він не «висуває жодних ультиматумів, однак коли Тель-Авів зрозуміє, що палестинці не готові виконувати вимог, які відкривають шлях до переговорів, Ізраїль почне самостійне відмежування від Палестинської автономії, аби закінчити його до 2010 року, без переговорного процесу. Днями ізраїльські ВПС атакували тренувальний табір бойовиків поблизу Хан-Юнісу. Восьмеро осіб загинуло.
У свою чергу Аббас застеріг, що ізраїльський план одностороннього визначення постійних кордонів з одночасною анексією великих районів Західного берега річки Йордан призведе до нової війни. Відмовляючись від переговорів з палестинцями й пошуку компромісного вирішення піввікового конфлікту, Ізраїль ставить під загрозу перспективи досягнення довгострокового миру в регіоні, сказав він. На думку президента автономії, ХАМАС після формування уряду обов'язково змінить свою радикальну позицію, але для цього йому потрібен час. Махмуд Аббас також вважає, що міжнародне співтовариство не має права «карати палестинців» шляхом припинення фінансової допомоги. «Неприпустимо радити палестинцям дотримуватися демократичних норм і застосовувати санкції тільки тому, що вони зробили свій вибір,— заявив глава ПА, наголосивши, що врегулювання конфлікту з Ізраїлем може бути успішним лише на основі принципів «дорожньої карти», сформульованих «квартетом» міжнародних посередників з близькосхідного врегулювання.
Нагадаємо, що держсекретар США Кондоліза Райс офіційно заявила про припинення фінансової допомоги урядові Палестинської автономії з боку її країни у зв'язку з тим, що він під керівництвом руху ХАМАС не прийняв запропонованих четвіркою принципів не застосування насильства, визнання Ізраїлю і виконання попередніх угод.
також у паперовій версії читайте:
  • США ЗАВДАДУТЬ ЯДЕРНОГО УДАРУ ПО ІРАНУ?
  • ТРАГЕДІЯ В ПАКИСТАНІ
  • ЕКІПАЖ МКС ПОВЕРНУВСЯ НА ЗЕМЛЮ
  • ЄС ТАКИ ЗАПРОВАДИТЬ САНКЦІЇ ПРОТИ БІЛОРУСІ
  • ФРАНЦІЯ ПРОТЕСТУЄ ПРОТИ... ПРОТЕСТІВ
  • РІВЕНЬ ВОДИ В ЕЛЬБІ Б'Є РЕКОРДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».