Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
У БІЛОРУСІ ПОПЕРЕДЖЕНО ДЕРЖАВНИЙ ПЕРЕВОРОТ?
Сенсація від білоруської служби безпеки — у день виборів у країні готувався державний переворот. КДБ розповіла про плани зловмисників влаштувати чотири теракти в школах Мінська, де зазвичай розміщують виборчі дільниці.
Як запевняють у КДБ, під прикриттям акцій опозиції в країні готувалося силове захоплення влади з використанням вибухових пристроїв та підпалів. За інформацією керівника спецслужби Степана Сухоренка, безпосередньо в день виборів у кількох школах, де працюватимуть виборчі дільниці, мали пролунати вибухи.

Кадебісти продемонстрували відеозапис, на якому один із затриманих розповідає, що його начебто спеціально готували в грузинському таборі, а його інструкторами були араби, американці й офіцери колишньої Радянської Армії. За словами Сухоренка, влаштовувати вуличні заворушення заколотникам «допомагають» працівники українських, грузинських та литовських посольств. Місцеве КДБ вже вилучило підготовлені звіти екзит-полів, датовані 19-м березня. Силовики наголошують, що застерігають всіх від акцій протесту, бо МВС не гарантує безпеки журналістів, а деякі їхні дії можуть кваліфікувати як тероризм. За різні аспекти терористичної діяльності в цій державі можна отримати до 25 років, а в найважчих випадках — смертну кару.
Опозиція все це розцінює як іще один вияв тиску напередодні виборів. Кандидат від опозиційної коаліції Олександр Мілінкевич відкинув звинувачення спецлужб у підготовці терактів. Він заявляє, що акції опозиції забороняють, її активістів переслідують і затримують.
Тим часом президент республіки Олександр Лукашенко не збирається поступатися владою. Відвідуючи центральний банк, глава держави сказав, що не піде з посади доти, доки країна не накопичить у резервах сто тонн золота та десять мільярдів доларів. Він також додав, що КДБ «розвінчало діяльність сімдесяти двох радикальних опозиціонерів».
Офіційна соціологія вже пророкує Лукашенкові перемогу в першому турі з трьома чвертями голосів виборців. Цифри незалежних соціологів нижчі, але високого рівня підтримки президента ніхто не заперечує. Популярність одіозного лідера серед громадян визнав і генсек Ради Європи Террі Девіс. Проте, на його думку, голосування в такому вигляді вже заздалегідь не можна назвати демократичним — настільки не відповідає визнаним стандартам білоруська передвиборча кампанія. Західні країни ще раз попередили Лукашенка: якщо той переслідуватиме опозицію й надалі, то Мінську загрожує міжнародна ізоляція.
А Михаїл Саакашвілі, президент Грузії, яку офіційний Мінськ найчастіше звинувачує в «підготовці терактів», зазначив, що «радянська імперія поки існує на території Грузії та в інших колишніх радянських республіках», тому «боротьба за свободу Білорусі — це боротьба за свободу на всьому пострадянському просторі».
також у паперовій версії читайте:
  • МИЛОШЕВИЧУ ВІДДАЮТЬ ОСТАННЮ ШАНУ
  • У ФРАНЦІЇ ЗНОВУ ПАЛАЮТЬ АВТО
  • МЕКСИКА ВИДАСТЬ УСІХ НАРКОБАРОНІВ?
  • «ВЕЛИКА ВІСІМКА» НЕ ЗНАЙШЛА ЗАМІНИ НАФТІ
  • ПАРЛАМЕНТ ІРАКУ СКЛАВ ПРИСЯГУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».