Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РЕГІОНИ — ПАНОРАМА
ХТО КОНТРОЛЮЄ «ОДНОРУКИХ БАНДИТІВ»?
Столична влада стурбована тим, що немає законодавчих норм для забезпечення контролю за сферою грального бізнесу. Про це на прес-конференції повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Георгієвський. Він зазначив, що відповідно до Закону «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» та постанови Кабінету Міністрів від 14 листопада 2000 року «Про затвердження переліку органів ліцензування», Київська міська державна адміністрація є органом ліцензування господарської діяльності з організації та утримання тоталізаторів, гральних закладів.

Проте відповідно до наказу Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва від 5 березня 2003 року, втратила чинність інструкція про умови й правила провадження підприємницької діяльності (ліцензійні умови) зі створення та утримання гральних закладів, організації азартних ігор та контроль за ними. Відтоді жодними нормативними актами цей вид діяльності не регулюється.
На думку пана Георгієвського, це призвело до неконтрольованості у сфері грального бізнесу. Він нагадав, що гральні заклади розміщуються в непристосованих для цього багатолюдних громадських місцях: на станціях метрополітену, в підземних переходах, в магазинах, поблизу навчальних закладів, у павільйонах, розташованих на зупинках громадського транспорту, у житлових будинках. При цьому не завжди використовується сертифіковане гральне обладнання.
Крім того, створено всі умови для участі в азартних іграх дітей віком до 18 років. Посадовець, спираючись на інформацію ГУ МВС України в Києві, повідомив, що останнім часом збільшилось число правопорушень серед підлітків, які прагнуть будь-що отримати кошти для гральних автоматів.
За словами заступника голови міськдержадміністрації, ухвалене Київрадою рішення «Про затвердження правил провадження господарської діяльності з організації та утримання тоталізаторів, гральних закладів у Києві» мало дати змогу ліквідувати правовий безлад на період затвердження ліцензійних умов, тимчасово врегулювати діяльність у сфері грального бізнесу на території столиці, обмежити розміщення подібних закладів на вулицях чи в зонах, які мають історичну або культурну цінність, поблизу освітніх, медичних та культурних закладів, дитячих садків тощо. На жаль, констатував він, рішення було оскаржене та втратило чинність за рішенням Вищого господарського суду України. Судді мотивували своє рішення насамперед тим, що органом ліцензування є не Київська міська рада, а Київська міська державна адміністрація й ліцензійні умови мають бути затверджені спільним наказом органу ліцензування відповідно до ст. 8 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності».
Одночасно із судовою процедурою Київська міська державна адміністрація впродовж 2002 — 2006 років надсилала на затвердження до Держпідприємництва ліцензійні умови.
«Однак їх не затверджували, а наші звернення залишались без відповіді»,— заявив Микола Георгієвський.
також у паперовій версії читайте:
  • «МЕТАЛІСТИ» ЗАЛИШИЛИ БЕЗ СВІТЛА ДВА СЕЛА
  • ХТО НУДИТЬСЯ БЕЗ «ПТАШИНОГО ГРИПУ»?
  • ТУТ РАХУЮТЬ КРАЩЕ, НІЖ В ЯПОНІЇ
  • КАБАН «ЗДИЧАВІЄ» ЗАВДЯКИ ЕНТУЗІАСТАМ
  • АБИ НЕ СТАТИ НА «АЛЧЕВСЬКІ ГРАБЛІ»
  • СІЛЬ СОЛОТВИНА ЛІКУЄ В ЛУЦЬКУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».