Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
«ОСКАРИ» ЗНАЙШЛИ СВОЇХ ВОЛОДАРІВ
У неділю в Лос-Анджелесі в кінотеатрі «Кодак» відбулася 78-ма щорічна церемонія вручення премій Американської кіноакадемії «Оскар». Найкращим фільмом 2005 року стала стрічка «Зіткнення». Усього картина зібрала три золоті статуетки. Одержувати нагороду на сцену театру вийшли продюсери Кеті Шульман і Пол Хеггіс. Для Хеггіса фільм «Зіткнення» є режисерським дебютом, а золота статуетка виявилася другою за урочистий вечір — кількома хвилинами раніше він отримав «Оскара» за найкращий оригінальний сценарій.

«Зіткнення» — це драматична розповідь про 36 годин з життя кількох лос-анджелесців. За цей короткий проміжок часу переплітаються долі людей, які ніколи раніше не зустрічалися й жили зовсім по-різному. Володарем «Оскара» за найкращу режисерську роботу став Енг Лі. Цю нагороду йому приніс фільм «Горбата гора». За найкраще виконання жіночої ролі «Оскара» отримала актриса Різ Візерспун за роль у фільмі «Пройти межею» режисера Джеймса Менгоулда. «Оскара» за найкращу чоловічу роль вручили актору Філіппу Сеймуру Хоффману, який зіграв у фільмі «Капоте». Почесний «Оскар» за видатний внесок у розвиток кіномистецтва присудили відомому кінорежисеру Роберту Олтману.
Премію Американської академії кіномистецтва «Оскар» вручають щороку за видатні досягнення в кінематографі з 1929-го. Аби потрапити до числа кінокартин, що мають право претендувати на премію, фільм має демонструватися принаймні в одному кінотеатрі Лос-Анджелеса (США) протягом семи днів, не пізніше 31 грудня кожного року. Тривалість кінокартин (за винятком короткометражних фільмів) мусить бути не менше 40 хвилин, а сам фільм — знятий на плівці форматом від 35 до 70 міліметрів і його не можна показувати перед прокатом на телевізійних каналах. «Оскар» — це не просто нагорода, це визнання таланту, пошана, слава, новий статус.
До речі, 25 кінозірок, що борються із забрудненням навколишнього середовища, прибули на церемонію в скромних, зате «екологічно чистих» автомобілях, а не у величезних лімузинах. Усі вони є учасниками акції «Червоний килим, зелені машини», яку вже вчетверте влаштувала корпорація «Тойота моторз» та організація «Глобал Грін Ю-Ес-Ей»
також у паперовій версії читайте:
  • ФРАНЦУЗЬКИЙ УРЯД ВИРІШИТЬ ПРОБЛЕМИ ПТАХІВНИКІВ
  • СНІГОПАД ВЗЯВ У ПОЛОН ТУРИСТІВ НА КУРОРТІ
  • ГІД «СИДИТЬ» У МОБІЛЬНОМУ ТЕЛЕФОНІ
  • КИТАЙ: ЧЕРГОВА ЖЕРТВА «ПТАШИНОГО ГРИПУ»
  • МОСКВА «НЕДООЦІНЮЄ» КАТИНСЬКУ ТРАГЕДІЮ
  • УКРАЇНА НЕ БЛОКУЄ ПРИДНІСТРОВ'Я

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».