Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ВАЛЮТНІ ПЕРЕКАЗИ — «УКРПОШТОЮ»
Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» планує почати здійснювати міжнародні перекази в іноземній валюті вже з нинішнього місяця. Про це повідомив генеральний директор «Укрпошти» Ігор Кравець.

За його словами, така «робота почнеться з країнами, які дали на це згоду».
У березні послуга міжнародного переказу у валюті буде доступна в рамках пілотної зони — у всіх обласних центрах, а також у Києві й Севастополі. Тобто у цих містах громадяни зможуть відправляти і отримувати перекази у валюті.
Пан Кравець не назвав зарубіжні фінансові організації, з якими співпрацюватиме «Укрпошта», зазначивши лише, що днями підпишуть перший договір з однією із них. Він також сказав, що «Укрпошта» веде переговори з міжнародними фінансовими організаціями, мережі яких працюють практично в усіх країнах, про підписання угод щодо надання послуги валютного переказу.
Розроблено програмне забезпечення для надання нової послуги, а також підготовлено відповідне устаткування для реалізації пілотного проекту. Донині «Укрпошта» виплачувала валютні перекази одержувачам в українській валюті.

КРИВОРІЗЬКИЙ ГІРНИЧО-ЗБАГАЧУВАЛЬНИЙ ПОТРЕБУЄ ПРИВАТИЗАЦІЇ
Голова Фонду Держмайна Валентина Семенюк звернулась до Кабінету Міністрів із пропозицією прискорити приватизацію Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд й провести її цього року. «Бо може статися, що в центрі України залишиться купа металу й цегли, якщо ми не вживемо відповідних кардинальних заходів. Робота цього підприємства — це і питання екологічної безпеки двох областей — Дніпропетровської й Кіровоградської»,— зазначила голова фонду.

Пані Семенюк повідомила, що при Кабінеті Міністрів створено спеціальну робочу групу для ведення переговорів з країнами, які будували цей об'єкт. Нагадаємо: рішення про будівництво КГЗКОРу було ухвалено 20 жовтня 1983 року в Берліні країнами — учасницями Ради економічної взаємодопомоги (СРСР, ЧССР, НДР, УНР, СРР), а розпочато на підставі двосторонніх угод, укладених у 1986–1988 роках у Москві). За її словами, є кілька шляхів вирішення цього питання. Перший: приватизувати тільки українську частку комбінату (наразі напрацьовується документальне підтвердження цієї суми), але проблема полягає в тому, що українська сторона вкладала кошти переважно в об'єкти соціальної сфери. Другий: продати об'єкт цілісним майновим комплексом і розрахуватися з кожною державою окремо, про що зараз ведуться перемови. Найближчим часом має відбутися міжурядова зустріч із цього приводу.
Щодо нинішньої ситуації на підприємстві (йому час від часу блокують рахунки, постійно погрожують відключити від енерго- і водопостачання, а передбачених Держбюджетом на 2006 рік п'ять мільйонів гривень, замість економічно обґрунтованих 33,9, недостатньо для виживання), то, за словами Валентини Семенюк, «постійне нагнітання більше зав'язане на політиканстві, аніж на вирішенні реальних проблем».
також у паперовій версії читайте:
  • ЗАХИСТИМО МОВУ — ЗАХИСТИМО ДЕРЖАВУ
  • ХТО ПОЗБАВЛЕНИЙ ІНФОРМАЦІЇ ПЕРЕД ВИБОРАМИ?
  • ТЕПЕР МИ ПРОІНСПЕКТУЄМО РОСІЙСЬКІ ПРОДУКТИ
  • УКРАЇНА — ПОЛЬЩА: Й «ГІРКИМ» СТОРІНКАМ — МІСЦЕ В ІСТОРІЇ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».