Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«ДИНАМО» ЙДЕ У ВІДРИВ
Великий футбол повернувся на українські стадіони — після зимової перерви поновилися матчі національної першості у вищій лізі. Головною несподіванкою двадцятого туру стала втрата очок донецьким «Шахтарем». Команда Мірчи Луческу на своєму полі зіграла внічию з сімферопольською «Таврією» — 1:1 і за десять турів до завершення чемпіонату відстає від головного конкурента — київського «Динамо» — на п'ять очок.

Сімферопольська команда постала перед донецькими глядачами самовідданим та організованим колективом. На полі кримчани мало у чому поступалися іменитим суперникам. А в деяких епізодах їм удавалось навіть перевершити гірників. Безумовно, величезна заслуга в цьому відомого українського тренера Михайла Фоменка, котрий нещодавно очолив «Таврію».
Гості відкрили рахунок на п'ятдесятій хвилині — відзначився Васіляускас. Відігралися господарі наприкінці поєдинку. Відзначився Левандовскі, польський легіонер команди. Він добив м'яч у сітку воріт «Таврії» після того, як сумнівний пенальті не зміг реалізувати Брандау. Було у цьому матчі й вилучення: на останній хвилині зустрічі Флавіус Стойкан отримав друге попередження, що перетворилось на «червону» картку.
Після успішної гри наставник кримчан Михайло Фоменко на прес-конференції виглядав спокійним і зосередженим, а тренер гірників Мірча Луческу, навпаки, був помітно засмучений. Підсумковий результат не вселяв оптимізму ні йому, ні вболівальникам «Шахтаря». Тим більше, що маючи таких високотехнічних гравців, донецький клуб удруге поспіль не може здобути перемогу на своєму полі. Саме з цих проблем і почав свою промову наставник господарів.
Мірча Луческу, головний тренер «Шахтаря»:
— Нашій команді важко грати на подібних полях. Крім того, футболісти гостей більше лежали на полі, ніж грали. У такій ситуації наші гравці втрачали впевненість у собі, поспішали. Ми не показали свою справжню гру. На такому полі має бути тільки повна самовіддача і боротьба — саме вони можуть привести до позитивного результату. Я не хотів би говорити про суддівство, але після удару Матузалема м'яч потрапляє в руку гравця «Таврії» — пенальті не призначається. Це могло б змінити хід гри. Крім того, багатьом нашим футболістам потрібно переглянути своє ставлення до гри. У нас були стовідсоткові моменти, але ми не змогли забити. Суперник же використав усі шанси.
Михайло Фоменко, головний тренер «Таврії»:
— Матч проходив у непростих погодних умовах, у яких важко грати у творчий футбол. Нам потрібно було обмежити футболістів «Шахтаря» у просторі, а потім і в часі. Щось виходило, щось — ні. Та я вдячний своїм футболістам, що за такий короткий час — менш як два місяці — вони зрозуміли мої вимоги. Мені було набагато простіше підготувати гравців фізично, ніж у плані тактики. Наші футболісти зробили все, що могли на цей момент. А на доопрацювання схем потрібен час.
Мало не поповнив список «сюрпризів» звітного туру поєдинок у Маріуполі, де місцевий «Іллічівець» зустрічався з київським «Динамо». Щоправда, все починалося для команди Анатолія Дем'яненка якнайкраще: за порушення правил проти бразильця Клебера арбітр без вагань вказав на одинадцятиметрову позначку в штрафному майданчику господарів. Реалізувати пенальті вирішив інший південноамериканець, Діого Рінкон, і це йому вдалося — 1:0 на користь киян. Йшла перша хвилина зустрічі, здавалося б, що може бути краще? Кияни продовжували шукати щастя поблизу воріт суперника, але, попри низку небезпечних моментів поблизу воріт господарів, у першій половині поєдинку рахунок не змінився. Події ж другого тайму значно пожвавили інтригу. На 62-й хвилині над стадіоном у Маріуполі прокотилась хвиля радості: «Іллічівець» вирівняв ситуацію! Конюшенко виконував удар зі штрафного, м'яч потрапив у Цихмейструка, і влетів у ворота динамівців — 1:1. Ось тільки тривав цей паритет лише впродовж трьох хвилин. На 65-й, отримавши право на штрафний удар у бік воріт господарів, гості знову вийшли вперед. Цього разу вітання від партнерів приймав Сергій Ребров, якому вдався філігранний удар у дальній кут. До завершення зустрічі рахунок не змінився.
У Харкові «Металіст» приймав донецький «Металург» і здобув заслужену перемогу. Рахунок у матчі господарі мали б відкривати ще в першому таймі, але стовідсотковими моментами не скористалися Мрдаковіч і Джакобія. Після перерви господарі не знижували обертів і продовжували атакувати. Натомість у гравців «Металурга» у цьому поєдинку мало що виходило як у атаці, так і в захисті. Не встигаючи за стрімкими контратаками харків'ян, донеччани часто порушували правила, за що регулярно отримували «жовті» картки від київського арбітра Сергія Берізки. А догравати зустріч їм довелося вдесятьох — за повторне попередження з поля було вилучено Рістіча. До цього епізоду Северин Ганчаржик, який проводив першу гру в складі «Металіста», забив зі штрафного гол-красень. На 80-й хвилині Слюсар ударом головою зробив рахунок 2:0 на користь господарів. Харківські вболівальники, починаючи з цього моменту і до завершення гри, скандували: «УЄФА, УЄФА», натякаючи тим самим на третє місце у національній першості, що дає змогу восени нинішнього року стартувати у другому за престижністю єврокубковому турнірі Європи. Чи вдасться гравцям «Металіста» втілити у життя мрію власних уболівальників — покаже час.
Результати всіх матчів двадцятого туру:
«Іллічівець» — «Динамо» — 1:2.
Голи: Цихмейструк 61 — Рінкон 1, Ребров 65.
«Шахтар» — «Таврія» — 1:1.
Голи: Левандовскі 78 — Васіляускас 50.
«Закарпаття» — «Волинь» — 1:1.
Голи: Селезньов 90 (пен.) — Соколенко 76.
«Ворскла» — «Чорноморець» — 1:2.
Голи: Главіна 52 — Кирильчик 2, Бугайов 50.
«Металіст» — «Металург» (Донецьк) — 2:0.
Голи: Ганчаржик 65, Слюсар 79.
«Арсенал» — ФК «Харків» — 0:0.
«Металург» (Запоріжжя) — «Кривбас» — 2:1.
Голи: Тасєвскі 46, Нагорняк 88 — Кабанов 90.
Поєдинок «Сталь» — «Дніпро» перенесено на 26 квітня.
Тож нині найвищу сходинку турнірної таблиці утримує «Динамо», яке має 54 очки. На п'ять балів від нього відстає «Шахтар». На третій позиції залишається «Іллічівець», котрий набрав 32 очки.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • «ВОВКИ» ВБИЛИ ДВОХ ЗАЙЦІВ
  • Міністерство охорони здоров'я України оголошує конкурс на заміщення вакантних посад у Відділі інфекційних соціально-небезпечних хвороб

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».