Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
П'ЯТИРАЗОВІ
На чемпіонаті Європи з фігурного катання, який триває у французькому Ліоні, розіграно перший комплект нагород. У змаганнях спортивних пар на нашому континенті немає рівних росіянам Тетяні Тотьмяніній та Максиму Мариніну, котрі виграли першість Старого світу вже вп'яте.

Змагання у фінальній групі можна назвати відкритим чемпіонатом Росії: серед чотирьох претендентів на нагороди лише німецька пара Олена Савченко — Робін Шолкови не представляє цю країну. Після виконання короткої програми дует за участю екс-українки посідав третє місце, а в довільній «наполовину наші» німці виступали останніми. Перед цим розставили у протоколі росіян. Ще одна наша колишня співвітчизниця Юлія Обертас у парі з Сергієм Славновим виступила невдало, хоча програма, підготовлена відомим тренером Тамарою Москвіною, викликає захоплення. Якщо до Олімпіади Юлія і Сергій зможуть підготуватися краще, то матимуть шанс піднятися на подіум.
Ветерани Марія Петрова і Олексій Тихонов, які зробили дубль на чемпіонатах світу і Європи ще 2000 року, цього разу задовольнилися третьою позицією. Арбітри на один бал краще оцінили виступ Олени Савченко і Робіна Шолкови, хоча їхній технічний рівень не бездоганний: у досвідченіших фігуристів уже «не та» швидкість.
Що ж до п'ятиразових (поспіль!) чемпіонів Європи, то немає жодних сумнівів у тому, яка спортивна пара на континенті є найсильнішою. Жодної помилки під час виконання складних стрибків і каскадів, яскрава емоційна програма, виконувана на шаленій швидкості! Навіть незначна асинхронність під час виконання обертань не зіпсувала враження від виступу — майже ідеально! Олену Савченко і Робіна Шолкови Тетяна і Максим обійшли на сім балів. Завадити росіянам зійти на найвищу сходинку подіуму і в Турині може хіба що китайська пара Дан Чжань — Хао Чжань. Втім, у грудні в Токіо на фіналі Гран-прі Тотьмяніна і Маринін на ті ж сім балів фігуристів з Піднебесної імперії випередили.
А що ж українці? Напівучнівська пара Аліна Діхтяр — Филип Залевський змушена була задовольнитись останнім, тринадцятим місцем на чемпіонаті. Були б вони і чотирнадцятими, але чеська пара Ольга Прокуронова — Карел Штефл не змогла завершити виступ: під час підтримки Карел не втримав партнерку і вона впала обличчям на лід. Добре, що обійшлось без серйознішої травми — Ольга самостійно залишила майданчик.
Юлія Бєлоглазова і Андрій Бех виступили краще, вони хоча б зберегли позицію, яку мали перед початком довільної програми — стали четвертими з кінця. Через чеську біду Юлія і Андрій навіть виграли одну позицію, тож фінішували десятими. Якщо порівняти цей результат з виступами на попередніх двох континентальних першостях, то це — крок назад, бо 2004—2005 років Бєлоглазова і Бех були дев'ятими. Як бачимо, без лідерів українського парного катання Тетяни Волосожар і Станіслава Морозова «ловити» на престижних змаганнях нічого.
Напередодні пізно ввечері завершили змагання і жінки. 16-річна дніпропетровчанка Катерина Пройда, котра дебютує на чемпіонатах Європи, в короткій програмі своє завдання-мінімум виконала. Хоч останньою, двадцять четвертою, але Пройда потрапила до виконання довільної програми, випередивши вісьмох конкуренток, для яких першість континенту закінчилась, так і не розпочавшись.
Як треба виступати на престижних змаганнях, показала нашій Катерині грузинська ровесниця Елені Гедеванішвілі. Наполеглива дівчина чисто виконала більшість елементів короткої програми, і арбітри змушені були поставити дебютантку на високе четверте місце. Програла Гедеванішвілі тільки двом росіянкам — Ірині Слуцькій та Олені Соколовій, а також швейцарці Сарі Мейєр. А от випередила юна спортсменка не менш «розкручених» конкуренток — італійку Кароліну Костнер, росіянку Вікторію Волчкову, фінку Сюзанну Пойкіо, угорку Вікторію Павук.
Сьогодні ввечері в Ліоні відбуватиметься найцікавіше для нас. Буде розіграно передостанній комплект нагород — у змаганнях танцювальних пар. З-поміж фаворитів у цьому виді програми є й наші співвітчизники — Олена Грушина і Руслан Гончаров.

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • ВИГРАТИ У СТАМБУЛІ!
  • У БІЛОКАМ'ЯНІЙ — СКАНДАЛ
  • ГОТОВНІСТЬ № 1
  • ТУРНІР НОВИХ НАДІЙ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».