Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА КРИМІНАЛ
МАКІЇВСЬКІ «ВЕДМЕЖАТНИКИ»

Протягом останніх місяців до Центрально-міського районного відділу міліції міста Макіївки періодично надходили заяви від місцевих жителів про викрадання автотранспорту й розкрадання із гаражів. Правоохоронці довго не могли вийти на слід зловмисників, поки їм не допоміг щасливий випадок.

Якось працівники Державтоінспекції спинили таксі — автомобіль «Ланос». Коли інспектори підійшли до машини, із неї відразу вискочили двоє хлопців і побігли у лісосмугу. В машині лишилися ще двоє — таксист і один з його пасажирів — неповнолітній хлопець, котрі не робили спроби тікати. Вони не змогли чітко пояснити, з якої причини почали від міліції втікати ті двоє, тому машину ретельно оглянули і виявили в ній безліч запчастин від автомобіля «ВАЗ». Водій знову ж таки не спромігся пояснити, звідки вони у нього взялися. Тож обох доставили у відділення міліції Совєтського району м. Макіївки.
Під час допитів затримані зізналися, що запчастини були зняті з поцупленого автомобіля, а хлопці, які втекли, є ті самі крадії, котрі тероризували гаражі Центрально-міського району. Невдовзі їх затримали і міліціянти з їхніх показів отримали більш-менш повне уявлення про діяльність групи.
Найстарший з-поміж її учасників — 20-річний Анатолій якось, гуляючи територією гаражного кооперативу, звернув увагу на те, що в деякі з гаражів не так важко проникнути, а поживитися там, безперечно, є чим. Він організував молодих хлопців, і ця компанія, озброївшись гідравлічними ножицями і ломиком, пішла ламати гаражі. Їм удалося вкрасти кілька автомобілів із одного гаражного товариства. Машини розбирали, а запчастини збували задешево на авторинках чи приватним особам. Гаражі розкривали по-різному: «перекушували» навісний замок гідравлічними ножицями або зламували ломиком. Іноді вибивали шлакоблоки зі стін.
Скільки всього у хлопців було епізодів, вони самі погано пам’ятають. Якщо в гаражі не було автомобіля, тягли запчастини, консервацію чи навіть брухт. Якось молодики проникли в гараж, де не було ніякого заліза, зате на стелажах красувалося повно м’ясних виробів, делікатесів, вино-горілчаної продукції, солодощів та багато чого іншого. Все це, як з’ясувалось згодом, призначалося для весільного столу доньки господаря гаража. Винести таку кількість продуктів руками було неможливо, тому зловмисники завербували до своєї групи четвертого — молодого чоловіка, котрий мав свій автомобіль і працював таксистом. Той погодився допомогти і після того випадку почав регулярно обслуговувати транспортом їхні подальші крадіжки.
Усього на рахунку зловмисників — три заволодіння автотранспортом і близько п’яти крадіжок із гаражів. Загальний збиток ще оцінюють, а слідство продовжує встановлювати нові епізоди.

За повідомленням прес-служби УМВС України в Донецькій області
також у паперовій версії читайте:
  • ХРОНІКА ПРИГОД
  • НАСТУП НА ПОРУШНИКІВ
  • «ПІРАМІДИ» ПОСИПАЛИСЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».