Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
УКРАЇНА ОТРИМАЛА ПДЧ... ДЕ-ФАКТО?
Україна де-факто отримала План дій з набуття членства у НАТО, оскільки щорічна національна програма є складовою і важливою частиною цього документа, заявляє міністр закордонних справ Володимир Огризко.

«На цьому етапі ми досягли такого результату, до якого прагнули: де-факто ми отримали план дій з підготовки України до членства в НАТО. Це — серйозний крок уперед. Ми просуваємося до членства, і з 2009 року починаємо практичну інтеграцію в НАТО»,— заявив міністр в інтерв'ю журналістам у середу в Брюсселі, коментуючи ухвалене на засіданні Північноатлантичної ради комюніке щодо України, повідомляє «Інтерфакс-Україна».
Як повідомлялося, у вівторок, 2 грудня, у Брюсселі після засідання Північноатлантичної ради НАТО на рівні міністрів закордонних справ генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер заявив, що Альянс запропонує Україні новий формат відносин у межах так званої річної національної програми. Питання про надання ПДЧ Україні й Грузії не обговорювалося.
Насправді Україні знову не дали ПДЧ щодо вступу в НАТО. Адже навесні обіцяли, що у грудні двері Альянсу будуть для нас відкриті. Гірку пігулку у НАТО спробували підсолодити обіцянкою працювати з Україною за Національним річним планом. Так чи інакше, Росія знову домоглася свого — Україну до НАТО не взяли.
Віктор Небоженко, президент соціологічної служби «Український барометр», вважає, що ми були не готові до НАТО. «По-перше, ми не сильно були готові до цього НАТО, по-друге, я не бачу на вулиці людей з посипаним попелом волоссям, які плачуть: «Куди ж ми підемо без НАТО?». І не бачу також людей, які перемогли. Я ще місяць тому казав про те, що ПДЧ у тому вигляді, яке є, не буде прийнятий. Натомість буде якийсь інший документ, з іншою назвою, у чому, власне, ми і переконалися,— каже експерт.— Тобто насправді Захід просувається далі у бік України, і він просто придумав іншу назву для того, щоб не злити Росію».
«Захід вибрав шлях «розводки» Росії,— вважає Небоженко.— Німеччина і Франція грають роль хороших і добрих сусідів Росії, а США, Польща і країни Прибалтики — роль поганих, і це, відмітьте, дуже зручно. Швидше за все, до літа ми зіткнемося з ПДЧ-2, який, ймовірно, вже готовий, просто буде мати іншу назву, до якої Кремль не готовий. Після цього наступить чергова різка реакція Москви, тому що цей план буде ще жорсткішим, ніж попередній, і Москва знову виступить, а їй не поступляться. Ось така гадана звичайна схема у «кішки-мишки», в яку грають великі країни за рахунок третіх,— за рахунок України».

ЮЩЕНКО ПРОТИ РЕВІЗІЇ КОНСТИТУЦІЇ
Україна і Республіка Таджикистан підписали учора низку двосторонніх угод. Зокрема, було затверджено заходи до Міждержавної програми двостороннього економічного співробітництва між Україною і Таджикистаном на 2003–2012 роки, виконання яких слід забезпечити протягом 2009–2012 років із метою належної реалізації зазначеної програми.

Крім того, була підписана угода між Міністерством аграрної політики України та Міністерством сільського господарства Республіки Таджикистан про співпрацю в галузі агропромислового комплексу.
Були підписані угоди про співробітництво в гуманітарній сфері.
На спільній з Президентом Республіки Таджикистан Емомалі Рахмоном прес-конференції Президент України Віктор Ющенко заявив, що де-факто коаліція БЮТ і Партії регіонів створена, але він не допустить реалізації їхнього плану щодо ревізії Конституції, у тому числі щодо обрання Президента у парламенті.
Віктор Ющенко зазначив, що створення коаліції між БЮТ і Партією регіонів почалося ще 2 вересня. «Утворення цієї коаліції дуже ймовірне, власне кажучи, формально вона вже створена»,— зауважив Президент, додавши, що він не може сказати, що є прихильником такої коаліції. «Бо за таким політичним альянсом Україну чекає ряд подій неприємного характеру, а в деяких моментах навіть непрогнозованих подій»,— припустив Віктор Ющенко.
Водночас він сказав, що у вільній, демократичній країні створення такої коаліції є можливим, хоча знову повторив, що не є її прихильником, оскільки розуміє загрози і виклики, які можуть з’явитися. «Я хотів би, щоб уся нація, демократичні сили відчували і розуміли, і були відповідальними»,— сказав Президент.


також у паперовій версії читайте:
  • ВИКРАЛИ Й ВІДПУСТИЛИ
  • ВИННИХ У ВИБУХАХ ЗАСУДЖЕНО
  • ШВЕЙЦАРІЯ: ГЕРОЇН МОЖНА КУПИТИ ЗА РЕЦЕПТОМ
  • ЩОБ ВІДЧУВАТИ СЕБЕ ЗАХИЩЕНИМ...

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».