Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ДИТИНІ ПОТРІБНА РОДИНА
Під час свого виступу на Всеукраїнському форумі усиновлювачів Президент Віктор Ющенко закликав громадян активніше всиновлювати дітей старшого віку, передає УНІАН.

Він позитивно оцінив кроки держави у проведенні реформ щодо усиновлення дітей, зауваживши, що нині не існує проблеми з усиновленням дітей віком до п'яти років, навпаки, тисячі родин прагнуть взяти на виховання дітей. Президент зауважив, що це — гарний приклад того, як країна може змінити ситуацію на краще, без галасу, без політики. «Я щасливий, що сироти попадають у дефіцитну категорію»,— сказав Віктор Ющенко.
Водночас він зазначив, що складнішою є ситуація з дітьми старшого віку. Зокрема, дітей-сиріт віком 11 років і старше набагато більше, ніж охочих усиновити їх (із 31 тис. 186 дітей, котрі потребують усиновлення, 1 тис. 670 — діти до трьох років, решта старше цього віку.— УНІАН).
Віктор Ющенко заявив, що держава має позбутись «статусу країни-донора» для міждержавного усиновлення. За його словами, загалом іноземці всиновили понад 19 тис. українських дітей — це більше, ніж наші співвітчизники.
Глава держави окремо звернувся до Верховної Ради з проханням приєднатися до Гаазької конвенції 1993 року про захист дітей і співпрацю з питань міждержавного усиновлення. Він наголосив, що Україна є однією з кількох держав, не приєднаних до конвенції.
Віктор Ющенко зауважив, що залишилось чимало проблем, які потрібно вирішувати на всіх щаблях влади, й закликав журналістів активно популяризувати в суспільстві ідею усиновлення.
Він також повідомив, що підписав указ про запровадження в нашій державі Дня усиновлення.
«Підтримуючи ініціативу громадськості й Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту, я підписав Указ про запровадження в Україні Дня усиновлення»,— сказав В. Ющенко. За словами Президента, цей день відзначатиметься щороку 30 вересня, коли увесь християнський світ ушановує пам'ять святих мучениць Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії.

САНТА-КАТАРІНА ПІД ВОДОЮ
Число жертв негоди в південному бразильському штаті Санта-Катаріна сягнуло майже 100 осіб, понад 80 тисяч осіб залишилися без даху над головою.

За інформацією тамтешньої служби цивільної оборони, більшість загиблих стали жертвами селевих потоків і повеней на річках унаслідок злив. Зафіксовано також випадки загибелі людей безпосередньо в житлових будинках, затоплених водою.
Упродовж кількох днів у регіоні випало 520 міліметрів опадів, що вчетверо перевищує місячну норму. Вісім населених пунктів повністю ізольовано від зовнішнього світу через підтоплення магістралей. Загалом 20 ділянок автотрас загальнонаціонального значення розмито дощами і перекрито через загрозу зсувів. Понад 160 тисяч жителів Санта-Катаріни залишилися без електроенергії. На півдні штату перервано постачання природного газу через аварію на трубопроводі. У більшості державних шкіл скасовано навчання, оскільки в них тимчасово розмістили потерпілих від стихії. Місцевому населенню наказано не залишати помешкань без нагальної потреби і не використовувати автомобілі для пересування затопленими районами. За прогнозами синоптиків, найближчим часом сильні дощі на півдні Бразилії не припиняться.
також у паперовій версії читайте:
  • ТЕРАКТИ В ІНДІЇ: БІЛЬШ ЯК СОТНЯ ЗАГИБЛИХ
  • ЗАМІСТЬ ДОЛАРІВ — СУКРЕ
  • СТАНЕМО БІДНІШИМИ?
  • ЛОЦМАН У РИНКОВОМУ МОРІ
  • УКРАЇНА НА «ЄВРОБАЧЕННІ»— ЗНОВУ ДРУГА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».