Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА КУЛЬТУРА
ЛІКВІДУВАТИ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ВАКУУМ
Традиційний дзвіночок, який у руках директора Фонду сприяння розвитку мистецтв Юрія Круліковського розпочинає кожний новий захід у цьому закладі культури, був того вечора непоодиноким. Йому в унісон лунали записані на комп’ютерний диск ангельські мелодії Моцарта, Баха, Гріга, Вівальді, що линули від самого початку презентації — незвично музичної. А презентували того вечора новонароджений Національний портал академічної музики «MUSIC-REVIEW.UKRAINE»

Необхідність створення подібного інформаційного інтернет-ресурсу назріла давно. Згадаймо, що у своїх численних інтерв’ю (зокрема, й на сторінках нашої газети) композитори, музиканти, співаки серед найбільших проблем виконавців класичної й народної музики незмінно називають брак інформації про концерти, а отже, й не таку численну аудиторію, яку вони реально могли б зібрати.
Великою білою плямою поінформованості позначена й музична освіта в Україні. Більш-менш відомо лише про ВНЗ, тобто музичні академії. Але їх не так уже й багато — сім відсотків від загальної кількості навчальних закладів. Решта — музичні училища і школи. Знайти про них інформацію буває нелегким завданням (виняток становлять хіба ті, що працюють у Києві та Львові). Ще складніше знайти кваліфікованого майстра для ремонту того чи іншого інструмента, адже тільки третина фахівців живе в столиці.
Шляхетну мету долучити громадськість України і світу до музичного життя нашої держави в усій його широкій палітрі поставили творці Національного порталу академічної музики «MUSIC-REVIEW.UKRAINE». Над проектом зі створення одного з найпотужніших інформаційних ресурсів працювала команда високопрофесійних програмістів. Нині відомості про новий портал є вже в десяти містах України, і це — лише початок.
Що ж чекає на користувачів Інтернету на сторінках Національного порталу академічної музики? Насамперед систематизована інформація про виступи співаків, оркестрів, хорів та інших класичних і народних колективів у різних концертних залах (філармоніях, будинках органної та камерної музики, храмах тощо) різних міст України. Крім електронної афіші, ті, хто зібрався на певний концерт, зможе також прочитати і його невеличкий анонс. Далі відбуватиметься процес засвоєння мистецького матеріалу за схемою: «Читай. Слухай. Відчувай». Це означає, що прочитавши про культурну подію, а потім побувавши на ній, глядач зможе зіставити прочитане з почутим і сформувати власну думку. А втім, матимемо можливість читати тут не тільки інформаційні, а й аналітичні матеріали про концерти. У зв’язку з цим редакція порталу запрошує до співпраці музикознавців та журналістів з цієї тематики.
Композитор і виконавець мають знаходити один одного, вважає редакція порталу. Відтепер ця проблема вирішуватиметься завдяки особистим сторінкам митців. Які відомості знайдемо на них? Біографії, електронні копії дипломів про освіту, якісні світлини, зроблені спеціально для цього інтернет-ресурсу, дипломи конкурсів, у яких брав участь виконавець, його диски. На сторінках композиторів демонструватимуться й фото партитур їхніх творів.
А тим абітурієнтам, котрі хочуть пов’язати своє майбутнє з музичними професіями, сайти й рубрики нового порталу допоможуть зорієнтуватися в морі навчальних закладів, дізнатися специфіку вступу й отримання освіти в кожному з них. В унікальних розділах «Майстри» й «Аксесуари» подаватиметься інформація про можливість ремонту інструментів у кожному місті, про концертний одяг. Редакція обіцяє динамічне оновлення сайтів — над цим працюватимуть програмісти й верстальники, а літературний редактор і завідувачі підрозділів стежитимуть за правдивістю і грамотністю текстів.
також у паперовій версії читайте:
  • ДОН КІХОТ РОСІЙСЬКОЇ СЦЕНИ
  • ЛЮДИНА НА МЕЖІ ВИЖИВАННЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».