Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ПРОЦЕС У «СПРАВІ ПОЛІТКОВСЬКОЇ» ОГОЛОШЕНО ЗАКРИТИМ
Процес у справі про вбивство журналістки Анни Політковської відбуватиметься в закритому режимі. Таке рішення пояснюється тим, що присяжні відмовилися заходити в зал у присутності преси, хоча жодних погроз на свою адресу вони не отримували, повідомляє Укрінформ із посиланням на РІА «Новини».

Суддя нагадав, що, за законом, слухання не можна проводити у відкритому режимі, якщо є загроза безпеці учасників процесу.
Захисники підсудних, а також адвокати сім'ї Політковської висловилися проти закритих судових засідань. «Те, що вони не хочуть виходити в присутності преси,— не причина, мають бути конкретні обставини, які б свідчили про загрозу присяжним»,— сказав адвокат одного з обвинувачених Мурад Мусаєв.
Адвокат сім'ї Політковської Каріна Москаленко заявила, що немає ні приводу, ні підстав для закритого процесу. «Учора, коли присяжні складали присягу, у них була можливість або її не складати, або взяти самовідвід». Вона також додала, що рішення суду суперечить кримінально-процесуальному законодавству, однак, за її словами, законом не передбачена можливість його оскаржити. Постанова суду про проведення процесу в закритому режимі може бути лише однією з підстав для касаційної скарги вже після оприлюднення вироку в кримінальній справі.
Суддя натомість заявив, що, на його думку, «коли з'являться реальні факти загрози присяжним, буде запізно». У зв'язку з цим він ухвалив рішення про проведення процесу в закритому режимі і попросив журналістів залишити зал засідань.

ЮЩЕНКО ВІДМОВИВ ЧЕРНОВЕЦЬКОМУ
Президент України 20 листопада 2008 року своїм указом скасував три розпорядження голови Київської міськдержадміністрації від 30 жовтня, якими були підвищені тарифи на тепло-, водопостачання і водовідведення. Про це заявила прес-секретар глави держави Ірина Ванникова під час брифінгу в Секретаріаті Президента.

«На переконання глави держави, згадані документи грубо порушують Конституцію і закони України. Зокрема, голова КМДА проігнорував вимоги Закону «Про житлово-комунальні послуги», підвищивши тарифи без економічного обґрунтування і без надання інформації про їх структуру. Затверджені тарифи в окремих випадках у 10 разів перевищують максимально допустимий рівень, затверджений Держцінінспекцією»,— зазначила вона. На переконання Віктора Ющенка, голова КМДА перевищив службові повноваження, оскільки встановлення тарифів на ЖКП віднесене до повноважень органів місцевого самоврядування. Необґрунтоване збільшення тарифів на житлово-комунальні послуги в умовах економічної кризи може спричинити фінансові проблеми або банкрутство значної кількості підприємств і установ столиці, зростання безробіття і соціальне напруження.
«Президент вважає, що затвердженими розпорядженнями Черновецький упровадив дискримінаційний підхід для окремих бюджетних установ і суб'єктів господарювання. Такі дії суперечать Господарському кодексу України, який забороняє органам державної влади і місцевому самоврядуванню своїми актами ставити в нерівне становище окремі категорії суб'єктів господарювання, порушуючи правило чесної конкуренції»,— наголосила прес-секретар.
Як повідомлялося, 30 жовтня Київська міська рада підтримала ініціативу Леоніда Черновецького підвищити тарифи на ЖКП для високорентабельних комерційних структур у п'ять-десять разів і залишити незмінними тарифи для населення.
також у паперовій версії читайте:
  • ВИНЕН СТАЛІНСЬКИЙ РЕЖИМ
  • НАЦІОНАЛЬНЕ АГЕНТСТВО З ПИТАНЬ ПІДГОТОВКИ ДО ЄВРО-2012 ЛІКВІДОВАНО
  • ХТО ЗНАЙДЕ СУМКУ?
  • ДАІ ЗАРОБИЛА 5 МІЛЬЙОНІВ
  • ОБАМА ВИЗНАЧИВСЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».