Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА ТУРИСТИЧНА
НЕ МОРЕМ ЄДИНИМ
Незабаром зима. Для Державної служби туризму і курортів, офісів при посольствах, що займаються відпочинком іноземців у своїх країнах, а також для численних турфірм настав час підбивати підсумки літнього сезону та інформувати про перспективи зимового. Динаміка туристичних потоків свідчить: через зменшення кількості приватних подорожей у першому півріччі кількість українців, котрі виїжджали за кордон, зменшилася. Таких вояжерів адміністрація Держприкордонслужби нарахувала 7,2 мільйона. Це на мільйон і сорок шість тисяч осіб менше, ніж торік. Водночас сегмент організованого туризму зріс на 12,3 відсотка, тобто майже на 93 тисячі осіб. Як доводить статистика, у країни-лідери потрапила наша сусідка — Туреччина.

За даними Міністерства культури і туризму цієї держави, нинішнього року в них побувало 551073 громадяни України. Це на 29 відсотків більше, ніж у 2007-му. Найпопулярнішими вважаються Анталійське узбережжя, Стамбул і регіон Мугла. Перлиною Егейського моря визнано Оздере в провінції Ізмір. Його пляжі за екологію удостоєні міжнародної нагороди — «Блакитний прапор». Експерти переконані, що інтерес туристів до цього міста значно зросте. Відпочинок тут за якістю не поступається розкрученим курортам, а ціни на 20 відсотків нижчі.
Утім, як відомо, нащадки Ататюрка прославилися не лише курортами й розвагами. Вони знамениті своєю культурою, історією. Нещодавно в місті-побратимі Одесі відзначали Дні Стамбула. Публіка ознайомилася з виставкою-презентацією Мугли, народними промислами, кінофестивалем і фотовиставкою. А школярі, учасники конкурсу «Що ти знаєш про Стамбул?», боролися за головну нагороду — поїздку до цього казкового міста на Босфорі. Не пасли задніх і наші телевізійники. Вже вдруге серед архітектурно-історичних пам’яток Середземного та Егейського узбережжя проходили зйомки реаліті-шоу «Шлюбні ігри-2, чи Останній шанс».
— Радий, що співвітчизники Роксолани-ханум усе активніше цікавляться й відвідують мою батьківщину,— ділиться Ахмет Чанга, аташе з питань культури та інформації Посольства Туреччини в Україні.— Ми з колегами поставили перед собою мету: запроваджувати нові технології, забезпечувати кожного гостя високим рівнем сервісу та індивідуальним підходом.
Турецькі готельєри запровадили для клієнтів систему ultra all inclusive. До вартості путівки входить усе — від їжі, напоїв до численних послуг і розваг. Ті, хто вперше обирав таку пропозицію, кажуть, що потрапляли до східного раю: було все, про що можна мріяти. Одні якомога більше налягали на різні страви, інші зосереджували увагу на оздоровчих процедурах з метою схуднення. Втім, за статистикою, домінують гурмани. Адже на кожному кроці асортимент і аромат наїдків пробуджує апетит і «заманює» численну публіку. В деяких готелях до сьомої ранку триває «пізня вечеря». Ті ж, хто все-таки віддає перевагу різним водним процедурам, день починають з аквагімнастики, а потім переходять на спортивні змагання. Серед продуктів вони найбільше зосереджуються на овочах і фруктах.
Наразі Туреччина не асоціюється тільки з пляжним відпочинком. Вона привертає увагу як країна з хорошими зимовими пропозиціями. Цим зацікавилися іноземці, з-поміж яких українці посідають восьме місце. Успішно працюють і приймають туристів гірськолижні курорти. Головними і престижними вважаються комплекси Паландокена на східній території. На заході — Улудаг поблизу міста Бурса. Невдовзі компанію їм складе новозбудована оаза — Тахтали, де можна буде водночас приймати 1250 осіб. На самій горі вже рік працює найдовша в Європі канатна дорога. Її довжина — 4,35 км, висота нижньої станції — 726 м, верхньої — 2365 м. Виросло це на Середземноморському узбережжі поряд із Кемером. Туроператори переконані, що там відчуватимуть комфорт як любителі лиж і сноубордів, так і прихильники морських ванн. Снігове покриття на вершині Тахтали тримається з грудня до квітня. Купатися у Середземному морі за традиційно хороших погодних умов можна вже на початку травня, що зазвичай роблять відпочивальники з Росії та України.
також у паперовій версії читайте:
  • РЕНЕСАНС ЗА ЄВРОПЕЙСЬКИМИ ОРІЄНТИРАМИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».