Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СОЦІАЛЬНА ПОЛІТИКА
ДОПОМОГА НА ДІТЕЙ


Наші читачі цікавляться: хто має право на допомогу на дітей?
У департаменті державного соціального захисту Мінпраці на це запитання відповідають, посилаючись на чинне законодавство.

Відповідно до ст. 18 Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» та п. 13 «Порядку призначення та виплати державної допомоги сім’ям з дітьми, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 27 грудня 2001 р. № 1751, право на допомогу на дітей мають: одинокі матері, які не перебувають у шлюбі, одинокі усиновителі, якщо в свідоцтві про народження дитини (рішенні про всиновлення дитини) немає запису про батька (матір) або запис про батька (матір) здійснено державним органом реєстрації актів цивільного стану за вказівкою матері (батька) або усиновителя дитини.
Право на допомогу на дітей мають також вдова та вдівець з дітьми, мати (батько) дітей у разі смерті одного з батьків, шлюб між якими був розірваний до дня смерті, котрі не одержують на них пенсії у зв’язку з втратою годувальника або соціальну пенсію.
Соціальний захист малозабезпечених родин, зокрема сімей з дітьми, здійснюється шляхом надання їм допомоги згідно із Законом «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» залежно від майнового стану та сукупного доходу сім’ї. Розмір такої допомоги визначається як різниця між прожитковим мінімумом для сім’ї та її середньомісячним сукупним доходом, який вираховується за методикою обчислення сукупного доходу для всіх видів соціальної допомоги. До стабілізації економічного становища в Україні розмір державної соціальної допомоги визначається з огляду на рівень забезпечення прожиткового мінімуму.
Статтею 50 Закону України «Про Державний бюджет України на 2008 рік» прожитковий мінімум (гарантований мінімум) для призначення такої допомоги з першого січня поточного року встановлено для працездатних осіб 133 грн, для людей, які втратили працездатність,— 187,5 грн, для інвалідів — 200 грн.
Крім того, на кожну дитину ця сума збільшується на 10 відсотків, а для кожної дитини, яка утримується матір’ю, батьком, усиновлювачем, що не перебуває в шлюбі, і запис про батька (матір) цієї дитини в книзі реєстрації народжень здійснюється в установленому порядку за вказівкою матері (батька), та для кожної дитини, у якої один чи обоє батьків є інвалідами І або ІІ групи,— на 20 відсотків.
також у паперовій версії читайте:
  • ТЕРМІНАЛ-ПОРТАЛ «ЖИВИ І ПРАЦЮЙ В УКРАЇНІ»
  • КОЛИ КРАЩЕ ЙТИ НА ПЕНСІЮ
  • ЗА ШКІДЛИВІ УМОВИ ПРАЦІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».