Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
КЛИЧКО ПОВЕРНУВСЯ
Українські боксери Віталій та Володимир Клички таки стали чемпіонами світу за різними версіями. А втілив цю мрію в життя Віталій Кличко. До титулів IBF і WBO Володимира Кличка Віталій додав пояс WBC. Для того, щоб перемогти «нігерійський жах», Віталію знадобилося вісім раундів, після яких тренери Семюеля Пітера не випустили свого бійця на ринг.

До того часу обличчя Пітера почало нагадувати гематому, а суддівські записки всіх суддів засвідчили беззаперечну перевагу українця — в усіх раундах перемагав наш боксер (80:72).

Кличко-старший розпочав бій досить обережно, Пітер, навпаки, кинувся вперед, але одразу ж отримав кілька жорстких джебів з лівої руки. Семюель і далі йшов уперед, але Кличко став діяти жорсткіше, зокрема й правою рукою. Цікаво, що українець настільки вдало тримав дистанцію та «розстрілював» нігерійця з дальньої відстані, що той всі вісім раундів провів з опущеними руками. Увесь бій Пітер намагався скоротити відстань, проте Віталій вдало відходив убік або назад, різко вставляючи лівий прямий. Атаки Пітера були зовсім беззубими, а звичка «гойдалкою» ухилятися від сильних серій українця при опущених руках призвела до великої кількості пропущених ударів ще в перших раундах. Як наслідок — обличчя підопічного Дона Кінга почало запливати гематомами. У середині бою стало помітно, що Пітер втомився і пропускає все більше ударів. А потім була перемога Віталія.
Тож усі обіцянки Семюеля досить очікувано виявилися лише обіцянками, а мета братів Кличків — практично втіленою. На шляху в українців — тільки володарі титулів WBA Руслан Чагаєв («чемпіон у відпустці») та Микола Валуєв («тимчасовий чемпіон»). Для Віталія ця перемога стала не лише блискучим поверненням у професійний бокс після чотирьох років почесного чемпіонства, а й додатковою популяризацією свого імені напередодні позачергових виборів в український парламент. Адже тепер уже чинний чемпіон світу обіцяв не залишати політики.
Віталій Кличко:
— Я прагнув не припускатися звичних помилок і скористатися помилками Пітера. У нього дуже сильний удар. Я розумів: якщо хоч би разок потраплю під нього, поєдинок може закінчитися достроково і не на мою користь, тому не залишав Семюелю шансу на атаку. Трохи хвилювався через те, що в поєдинку не була поставлена завершальна крапка. Аби він достроково не перервав бій, то в дев’ятому або ж десятому раунді я б розставив всі крапки над «i», і Самюель Пітер зайняв би горизонтальне положення. Я здійснив свою мрію. Взагалі, було б дуже добре, якби всі чемпіонські пояси належали сім’ї Кличків. Суперник діяв дуже повільно, чим я і скористався. Я був дуже здивований його рішенням припинити поєдинок. Відзначу, що нігерієць — чемпіон світу. А це звання не завойовують випадково.
Семюель Пітер:
— Віталій — великий чемпіон. Кличко тріумфально повернувся в ринг після чотирирічної паузи. Він відмінно тримав дистанцію, працював джебами, аперкотами, бив правою. Кличко володів ініціативою, а я не зміг ліквідувати дистанцію. З боку могло здатися, що бій йшов у невисокому темпі. Проте Кличко багато комбінував і демонстрував справжню боксерську майстерність. Я прагнув скоротити дистанцію і підвищити темп, але Віталій мене до себе не підпускав, сповна використовуючи свої фізичні переваги.
Президент WBC Хосе Сулейман заявив, що, перемігши чемпіона світу за версією своєї організації у надважкій вазі Семюела Пітера, Віталій Кличко провів свій найкращий бій. «Це був найкращий бій у виконанні Віталія Кличка, який я бачив. Упевнений, що тепер Кличко-старший — найкращий важковаговик світу»,— захоплено сказав Сулейман.
У той же час ніяк не може заспокоїтися скандально відомий американський промоутер Дон Кінг. Він заявив, що докладе максимум зусиль, щоб організувати поєдинок, которий має всі шанси стати одним з найдорожчих у суперважкому дивізіоні за останній час. Кінг готовий заплатити колишньому чемпіону світу в суперважкій вазі Ленноксу Льюїсу близько 44 мільйонів доларів, якщо він погодиться вийти в ринг для матчу-реваншу проти Віталія Кличка, которий повернув собі пояс чемпіона світу за версією WBC. Віталій Кличко на прес-конференції в Києві повідомив, що його матч-реванш проти Леннокса Льюїса все ще може відбутися. За словами Кличка-старшого, про це йому наприкінці 2007 року сказав сам Льюїс. Віталий повинен був стати чемпіоном світу, і тільки тоді Леннокс розпочне з ним переговори про поєдинок. Справу зроблено — відповідь за Льюїсом.
також у паперовій версії читайте:
  • НЕ МОЖЕШ ЗАБИТИ — ЗАПРОШУЙ ФІНЛЯНДІЮ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».