Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СОЦІАЛЬНА ПОЛІТИКА
ЧИ МОЖНА ПРИВАТИЗУВАТИ ГУРТОЖИТОК?

Хочеться сподіватися, що закінчиться широкомасштабна війна між відомствами й мешканцями гуртожитків, які (гуртожитки) то продають гамузом разом із мешканцями іншим власникам, то взагалі, якщо людина на означений момент не працює у відомстві, виселяють на вулицю з майном і дітьми, то не дозволяють приватизувати кімнати, мовляв, немає такого закону.

Річ у тім, що парламентарі ухвалили Закон «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків». Відповідно до нього кімната в гуртожитку тепер може переходити до приватної власності. Однак розраховувати на приватне житло маєте право лише тоді, коли зареєстровані й живете на цих «квадратах» не менш як п’ять років (звичайно, це не стосується тих, хто тимчасово живе в гуртожитках у зв’язку з навчанням, підвищенням кваліфікації чи роботою за контрактом. Крім того, згідно із законом, після приватизації житлових помешкань усіма нежитловими — кухня, санвузол, підвали — доведеться користуватися спільно з сусідами).
Звичайно, не все тут так просто. Перш ніж приватизувати гуртожитки, треба їх викупити у власників. Держава обіцяє це зробити своїм коштом. От чи вистачить у неї грошей викупити всі гуртожитки України? Сподіваємося, вистачить. А якщо відомство, підприємство не захоче продавати? Що робити у цьому разі, з документа не зрозуміло.
Далі починається інший етап: гуртожитки передають територіальним громадам і місцевим радам.
Однак процес приватизації йтиме, очевидно, повільно. Перед тим, як власність перейде в руки територіальних громад, має бути зроблена повна інвентаризація. На це піде не менш ніж півроку від дня набрання законом чинності. Отже, загалом через дев’ять місяців від дня опублікування закону почнеться передача будов у власність територіальних громад.
Законом визначається, що приватизації не підлягають гуртожитки, які перебувають в аварійному стані. Це, звичайно, гірка пігулка для тих, хто живе у «поганих» гуртожитках.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩОБ У ЦЕНТРІ БУЛА ЛЮДИНА ПРАЦІ
  • ЗА РОБОТУ В ЗОНІ ВІДЧУЖЕННЯ
  • ЩО РІК НАСТУПНИЙ НАМ ГОТУЄ
  • НЕ ТІЛЬКИ ПРЕСТИЖНІСТЬ, А Й ПОВЕРНЕННЯ БОРГІВ
  • ТУРБОТА ПРО ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ МОЛОДІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».