Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ГІРКИЙ «ПОДАРУНОК» ДЛЯ ПРЕЗИДЕНТА
У восьмому турі національної футбольної першості «Чорноморець» не зміг у рідних стінах спинити переможну ходу київських «динамівців», а донецький «Шахтар» продовжив свою серію невдач у чемпіонаті України. Цього разу донеччани у день народження свого власника і президента Рината Ахметова не могли переграти «Арсенал».

«Шахтар» після переможного виїзду до Швейцарії у межах Ліги чемпіонів приїхав до Києва. На стадіоні «Динамо» імені Лобановського донеччан приймав «Арсенал». Відступати «гірникам» було нікуди: 11 місце після семи турів — це не те, на що розраховували вболівальники чемпіона України та володаря Кубка. Тому «Шахтар» їхав до Києва за трьома очками.
До середини першого тайму ініціативою володіли гості, але перший по-справжньому небезпечний момент створили лише на 27-й хвилині. Селезньов не зміг виграти верхову боротьбу у штрафному майданчику, але м’яч відскочив на ногу Рацу, а Разван пробив вище воріт. У наступній атаці Вілліан не влучив у ворота з близької відстані. Господарі відповіли дальнім ударом Симоненка. На 33-й хвилині Жадсон пробивав із лінії штрафного майданчика, але точно в руки Реві. А от «каноніри» повинні були забивати через шість хвилин. Пішов простріл із правого флангу, Лисенко в центрі штрафного майданчика по м’ячу не зміг влучити, а от Симоненко пробив, однак «Шахтар» урятував Андрій П’ятов.
Другий тайм почався з атак «Шахтаря». Гості регулярно створювали небезпечні моменти, але не могли їх реалізувати. В середині тайму господарям на кілька хвилин навіть вдалося відвести гру від своїх воріт. Наступна серія атак «гірників» розпочалася на 73-й хвилині. Срна зробив простріл, м’яч потрапив до Луїса Адріано, але той не зміг влучити у ворота. Атаки тривали, але в завершальній стадії гостям не вистачило майстерності. Наприкінці матчу на полі ледь не зав’язалася бійка. Адріано збив Реву, коли той заволодів м’ячем і захисники «Арсеналу» накинулися на бразильця, щоб підтримати свого голкіпера. Довелося в події втручатися арбітру. До останньої секунди «Шахтар» атакував, але забити донеччанам у цьому матчі так і не вдалося. Тож у підсумку нульова нічия і «гірники» продовжують свою невдалу серію, яка нараховує у чемпіонаті вже п’ять матчів. Останню перемогу «помаранчево-чорні» здобували 5 серпня.
В Одесі зустрічалися «Чорноморець» і київське «Динамо». Однак очікуваної боротьби не вийшло. «Динамо» переграло своїх суперників за всіма статтями. Це — четверта поспіль перемога «біло-синіх» і вони продовжують відставати від лідера чемпіонату — донецького «Металурга» на два очки.
Рахунок було відкрито на 8-й хвилині, коли передачу зліва замкнув Єременко. Це перший гол Романа за «Динамо». На 28-й хвилині рахунок подвоїв автор першої гольової передачі — Тіберіу Гіоане, який переправив м’яч у сітку після навісної передачі Нінковіча. Після цього гра заспокоїлася. «Динамо» не йшло вперед великими силами, а «Чорноморець» намагався атакувати, але нічого небезпечного біля воріт суперника створити не зумів. Так закінчилася перша сорокап’ятихвилинка.
Другий тайм почався із узяття воріт. Динамівець Кравець, який вийшов замість Бандура, на першій хвилині перебування на полі відзначився забитим м’ячем. Вукоєвіч із центру поля зробив передачу на хід Нінковичу, м’яч відскочив до Артема, котрий біг за Мілошом. Перший удар Кравця голкіпер парирував, але після повторного удару виручити свою команду не зумів — 0:3. Гості на цьому не заспокоїлися і мали шанси довести рахунок до розгромного. Нінкович після подачі Несмачного зліва пробив головою біля стійки воріт. Каддурі з того ж таки лівого флангу зробив простріл, Вукоєвіч пробив вище воріт. Захисники «Чорноморця» спокійно спостерігали за цією комбінацією. Ще одного разу Гіоане вирішив пробити через себе, але по м’ячу не влучив. На 89-й хвилині рахунок мав стати 0:4, але Кравець влучив у стійку. Тож «Динамо» спокійно довело гру до фінального свистка і здобуло переконливу перемогу.

Результати решти матчів туру: «Металург» (З) — «Іллічівець» — 2:0, «Металург» (Д) — ФК «Львів» — 2:0, «Кривбас» — «Таврія» — 1:1, ФК «Харків» — «Зоря» — 2:3, «Карпати» — «Металіст» — 0:2, «Ворскла» — «Дніпро» — 1:0.
також у паперовій версії читайте:
  • НЕСПОДІВАНКИ ВІД «БАВАРІЇ» ТА «ЛІВЕРПУЛЯ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».