Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ВІКТОР ЮЩЕНКО: «НАША ЛІНІЯ ЧІТКА»
Президент Віктор Ющенко, виступаючи на 63-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, заявив про готовність України брати участь у подоланні глобальних проблем, повідомила прес-служба глави держави. «Наш національний порядок денний співзвучний з головними викликами, які стоять перед всією світовою спільнотою»,— сказав він.

Зокрема, запевнив Президент, Україна як держава, що володіє найкращими у світі чорноземами, націлена зробити відчутний внесок у спільну роботу з розв’язання проблем глобальної продовольчої кризи.
Віктор Ющенко також висловив готовність України сприяти консолідації міжнародних зусиль для втілення ефективної і справедливої енергетичної політики. «Принципи, що повинні реалізовуватися, прості: взаємна вигода, безперебійне виконання своїх зобов’язань і недопущення жодного енергетичного тиску»,— зазначив він.
Президент також закликав до активізації міжнародної співпраці у сфері екології. Він повідомив про ініціативу України щодо розробки та укладення рамкової угоди зобов’язувального характеру — Екологічної конституції Землі та створення під егідою ООН єдиної структури екологічного захисту з належними повноваженнями і механізмами роботи.
Окрім того, Україна планує пожвавити роботу з подолання загрози ВІЛ/СНІДу та інших небезпечних захворювань. Як зазначив Віктор Ющенко, для нашої країни ця проблема є винятково актуальною.
Президент також запевнив, що в полі зору України залишається весь комплекс спільних завдань — від розв’язання проблем бідності до боротьби з торгівлею людьми, міжнародним тероризмом і розповсюдженням зброї масового ураження.
«Наша лінія чітка: конкретна робота, партнерська, конструктивна, відповідальна. В основі нашої політики — демократичні цінності, відкритий діалог зі всіма партнерами різних культур і безумовна повага до фундаментальних прав людини»,— заявив глава української держави.
Під час робочого візиту до США Віктор Ющенко зустрівся з представниками української громади Сполучених Штатів.
У виступі глава держави окреслив зовнішньополітичні пріоритети України, детально зупинився на внутрішньополітичній ситуації в нашій країні. Президент ще раз підтвердив незмінність європейського та євроатлантичного курсу України.

СУД ВИПРАВДАВ КРИМСЬКОГО ЖУРНАЛІСТА
Апеляційний суд Миколаївської області ухвалив виправдувальний вирок головному редакторові газети «Евпаторийская неделя» Володимиру Лутьєву.

Він був засудженний Апеляційним судом Севастополя до восьми років позбавлення волі за нібито підготовку вбивства колишнього депутата Верховної ради Криму, активіста партії «Союз» Миколи Котляревського.
Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова на прес-конференції в УНІАН.
«Безпрецедентному для нашої країни судовому рішенню передувала шестирічна боротьба за конституційні права цієї мужньої людини, котра кинула виклик викривленням у діяльності міліції, а також прокурорської та судової систем. Вже після того, як на весь світ прогриміла справа Георгія Ґонґадзе, на Володимирові Лутьєву представники силових структур намагалися відпрацювати новий підступний метод протидії свободі слова — не вбиваючи, нищити журналіста довічним ув’язненням за сфабрикованим звинуваченням у вчиненні тяжкого злочину»,— сказала пані Карпачова.
також у паперовій версії читайте:
  • ГОТУЙМО ГАМАНЦІ!
  • СТУДЕНТ НЕНАВИДІВ ЛЮДСТВО
  • СЕРЕД БІЛОГО ДНЯ
  • НА УГО ЧАВЕСА ПОЛЮЮТЬ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».