Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
БАСКЕТБОЛ: ОСТАННІЙ ШАНС
На шляху до Євробаскету-2009 значно омолоджена українська чоловіча збірна не змогла здолати французів у Ле Мані. Попри поразку, українці довели, що здатні змагатися на рівних із найсильнішими збірними континенту і навіть перемагати їх. Нагадаю, що в Києві українці були сильнішими за «триколірних».

Французи були попереду лише на два пункти (43:41) після першої половини. Господарі вирвалися уперед на 10 очок у третій десятихвилинці, а в останній чверті мали навіть 14-очкову перевагу, але підопічні Валентина Мельничука не знітилися і скоротили відставання до одного пункту менш ніж за три хвилини до завершення поєдинку. Тоні Паркер набрав надважливі три очки в останні секунди двобою та приніс господарям жадану перемогу з рахунком 87:83.
За відсутності травмованого Артура Дроздова Андрій Агафонов набрав 22 пункти, Ростислав Кривич додав 19 очок до доробку збірної. Сергій Гладир завершив гру з 12 балами.
У суботу в Южному на Одещині «синьо-жовті» завершать цей етап відбору до Євробаскету-2009. Поєдинок буде вирішальним для обох команд: переможець продовжуватиме боротися за єдину путівку на чемпіонат Європи, а команда, що програє, намагатиметься вижити у дивізіоні А. Є сподівання, що капітан Артур Дроздов може відновити свої кондиції.
Після гри головний тренер збірної України Валентин Мельничук сказав: «Хочу подякувати хлопцям за показану гру. Вони продемонстрували характер із перших до останніх секунд. Після двох поразок було трохи неспокійно перед вирішальною грою з Бельгією, але цей матч надав нам упевненості, показав, що маємо вміння й бажання. Для того стану, в якому перебуваємо, для того складу, який маємо, ми показали чудову гру, яку можна було ще й вигравати.
Ми постійно намагаємося переконати гравців у тому, що вони насправді вміють грати. Нарешті захисники стали робити те, що завжди мають робити — проходити під кошик, коли не вдається виконати комбінацію. В цьому плані непогано зіграли Кольченко та Буцький.
На жаль, нашою проблемою лишається відсутність стабільності. Але ще більшою проблемою є кількість хибних передач. Як можна вигравати, коли за втратами рахунок 6:20?
У матчі проти французів непогано як у захисті, так і в нападі зіграв Гладир. Особливо у нападі, де він нагадував того Гладиря, яким має бути. Становлення молодого гравця у чоловічій команді — нелегкий процес. Довіру партнерів ще треба завоювати такими поєдинками, як цей. Хочеться, щоб його вдалі виступи у складі збірної країни тривали. В нього є і характер, і майстерність, щоб забронювати собі місце у складі команди не на один рік».
Попри локальну невдачу, новий головний тренер збірної України показав перспективи, які насправді має вітчизняний баскетбол. Хай поки що в п'яти матчах зі збірними Туреччини, Франції й Бельгії здобуто лише одну перемогу (такий же показник у бельгійців), очевидно, що команда Мельничука на правильному шляху.
В іншому матчі групи турки розгромили бельгійців (80:64) і гарантували собі місце на континентальній першості. Французи з трьома виграшами залишаються другими.
також у паперовій версії читайте:
  • «ПСЕВДОБАРСЕЛОНА» І СПРАВЖНІЙ «АРСЕНАЛ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».