Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ДОВГОЖИТЕЛЬКА ВІДЗНАЧАЄ ЮВІЛЕЙ
Сотий день народження відзначила жителька закарпатського села Кричове Олена Стойка. З цієї нагоди її привітав Президент України Віктор Ющенко, а місцева влада подарувала холодильник.

Олена Іванівна виховала двох дітей, має восьмеро онуків, 20 правнуків та 12 праправнуків. Працювала в місцевому колгоспі, тримала навіть екзотичних буйволів. Тепер бабуся живе сама, доглядає її онука Олена, яка розповіла, що ювілярка віддає перевагу молочним продуктам, принципово не вживає свинини. Чи не тому за все життя вона лише раз побувала в лікарні?
До речі, нині на Закарпатті живе близько 1100 осіб у віці 90 і більше років, а 22 особи перетнули столітній рубіж. Для підтримки людей, яким по 90, 100 і більше років, в області розроблена програма «Турбота», якою передбачено матеріальну допомогу довгожителям.

ЩО НЕПОКОЇТЬ УКРАЇНЦІВ?
Майже половина українців вважає за необхідне покращити фінансування Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та в справах захисту населення від Чорнобильської катастрофи, бо це відомство і місцеві органи влади є тими інституціями, які зазвичай дбають про запобігання надзвичайним випадкам та ліквідацію їхніх наслідків і тому потребують щонайбільшої уваги з боку держави. Так, 46,7% громадян висловилися за посилення уваги до МНС та його фінансування, а 28,4% — до місцевих органів влади. Про це свідчать передані УНІАН результати опитування, здійсненого Центром соціологічних та політологічних досліджень «Соціовимір».

Згідно з підсумками дослідження, 44,1% респондентів стикалися у своєму житті з надзвичайними ситуаціями, аваріями і катастрофами природного й техногенного характеру, 52,3% опитаних громадян — їх уникнули.
Найбільше тривожать повені і паводки, про що заявило 27,5% опитаних, тоді як 24,3% респондентів стурбовані можливими аваріями на атомних електростанціях і радіоактивним забрудненням середовища, 20,7% — катастрофами на транспорті, 19% — загальним екологічним забрудненням довкілля, 15,4% — лісовими пожежами та займанням на торф'яниках і в сільгоспугіддях, 13,4% — аваріями в житлово-комунальній сфері (системи опалення, каналізації, газо- і електропостачання, ліфтів тощо), 9,8% — посухами, 9,7% — буревіями та ураганами, 9,6% занепокоєні проблемами зберігання й утилізації радіоактивних відходів, промислового і побутового сміття, 8,3% — аваріями на підприємствах та виробництві, 7,8% — поганою організацією зберігання і відсутністю системи масового знешкодження та утилізації боєзапасів.
також у паперовій версії читайте:
  • ЗЛОЧИНЦЯ ПРИВЕЗЛИ ДОДОМУ
  • НАЙБІЛЬША В ІСТОРІЇ ПАРАЛІМПІАДА ЗАВЕРШИЛАСЯ
  • КОРАН — НА ЕКРАНІ ТЕЛЕВІЗОРА
  • У ЄМЕНІ ВЧИНЕНО ЗБРОЙНИЙ НАПАД НА ПОСОЛЬСТВО США
  • БОРОТЬБА ЗА ВЛАДУ В ІЗРАЇЛІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».