Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!
ЗБУРЕНО МАГНІТ, А БОЛИТЬ ГОЛОВА...
Те, що погода впливає на наше самопочуття, відомо давно. Зміни (особливо різкі) температури, вологості, атмосферного тиску, швидкості вітру позначаються на людях, котрі мають проблеми з серцем, судинами, легенями, нервовою системою, шлунково-кишковим трактом, суглобами. Адже, крім погоди, є магнітні бурі, що Сонце регулярно посилає на Землю. Як же захистити себе від цих природних чинників?

Найгірше за метеорологічних стрибків доводиться гіпертонікам і тим, хто має хворе серце. Але й бронхолегеневі проблеми або захворювання кісткової системи також не подарунок. Кому хочеться задихатися або мучитися від болю у «ниючих» кістках?
Аби не дуже залежати від зміни погоди, треба займатися профілактикою метеопатій, радять медики. Вона зводиться до звичайних рекомендацій.
По-перше, в негоду обов’язково знайдіть час для відпочинку і не перевтомлюйтесь. По-друге, зробіть все можливе для того, щоб добре спати, при безсонні намагайтесь усунути його всіма доступними способами. По-третє, візьміть за правило щодня провести не менш як годину на свіжому повітрі в місцях, віддалених від громадського транспорту. По-четверте, якомога більше ходіть пішки. Займіться яким-небудь видом спорту, найкраще плаванням, або хоча б робіть ранкову гімнастику. Це чудове тренування для серцево-судинної системи. Нарешті, привчіть себе до водних процедур: обливання, обтирання, душу, ванни.
Найкращим лікувально-профілактичним засобом вважається баня. Тут судини «вчаться» адекватно і своєчасно реагувати на різні температурні подразники. Люди, котрі регулярно відвідують баню, зазвичай не відчувають змін у погоді.
Поряд зі зміною погоди великий вплив на організм мають магнітні бурі. У цей час у багатьох міняється артеріальний тиск. Магнітні бурі посилюють гальмівні процеси в центральній нервовій системі, сповільнюють умовні рефлекси. Під час магнітної бурі ноги стають немов пудові, серце частіше б’ється, гіршає зір, багатьох охоплюють важкі передчуття.
Учені встановили, що є люди, котрі відчувають настання магнітної бурі за кілька днів, а в інших зміни в організмі починаються через один-два і більше днів після бурі. У такі дні, особливо коли вони поєднуються з повним місяцем, медики радять перед кожною їдою пити свіжі овочеві й фруктові соки, підсолену мінеральну воду або воду з лимонним соком (лимонною кислотою). Увечері потрібно вживати багату на вуглеводи їжу, а перед сном утримуватися від їжі.
Магніточутливим людям рекомендується додавати в меню рибу, молоко, морську капусту, а також горох, квасолю, сою. Корисні також картопля в «кожушках», печені буряк і яблука. Влітку під час магнітної бурі треба збільшити споживання ягід і фруктів, багатих на янтарну кислоту — аґрусу, вишні, черешні.

Укрінформ
також у паперовій версії читайте:
  • ЯКЩО ГРИБ ВИЯВИВСЯ ВОРОГОМ...
  • БРУСНИЦЯ ТА ЖУРАВЛИНА — ВІД ГАСТРИТУ
  • КАКАО — НАПІЙ ДЛЯ ЛІТНІХ ЛЮДЕЙ
  • ЧОМУ ДІТИ СКРЕГОЧУТЬ ЗУБАМИ?
  • І СТАРІСТЬ ВІДСТУПИТЬ...
  • ЗБИРАЧАМ НА ЗАМІТКУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».