Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЦЕ ЦІКАВО
СОНЯЧНИЙ КАМІНЬ
Бурштин — один із найтепліших, найкрасивіших і цілющих каменів. Зазвичай він має золотистий колір, але буває вишневим, білим і навіть чорним. З давніх часів його збирали на мілинах Балтійського моря. Цей мінерал є смолою хвойних дерев, що закам’яніла. Люди відкрили її лікувальні можливості тисячі років тому, і досі продовжують користуватися цим джерелом життєвої енергії.

Відомо, що «сонячний камінь» накопичує в собі інфрачервоні, ультрафіолетові й електромагнітні хвилі, вловлює геомагнітну інформацію, захищає свого господаря від магнітної бурі й небажаної біоенергетичної дії. При нагріванні до температури людського тіла він усю накопичену за мільйони років енергію віддає людині, заповнюючи, таким чином, її дефіцит. Ця властивість — суть оздоровчого ефекту бурштину. У його складі виявлено понад 40 сполук. Найцінніші з них — бурштинова кислота і бурштинова олія.
Бурштинову кислоту одержують внаслідок переробки натурального бурштину. Це білий кристалоподібний порошок, що за смаком нагадує лимонну кислоту. Вона міститься у клітинах організму людини, тварин і рослин, відповідає за енергетичний обмін у клітинах, порушення якого призводить до зниження імунітету й, як наслідок, до виникнення різних захворювань.
Бурштинова кислота міститься у кисломолочних продуктах, чорному хлібі, морських молюсках, витриманих винах, деяких ягодах і фруктах, квашеній капусті. Здоровому організмові досить тієї кількості, яку він сам виробляє або одержує з їжею. Проте в несприятливих умовах витрата бурштинової кислоти зростає, виникає її дефіцит, через це людина відчуває втому й нездужання. У такому разі на допомогу приходять препарати бурштинової кислоти, отримані з природного мінералу. Ними лікують серцево-судинні й бронхолегеневі захворювання, інфекційно-алергічну астму, грип, застуду, токсикоз, цукровий діабет, діатез. Для підсилення імунітету бурштинова кислота особливо ефективна у поєднанні з вітаміном С і глюкозою.
Бурштинова олія — швидкодіючий антисептик, що має антивірусні властивості. Активно омолоджує і регенерує клітини шкіри, використовується при лікуванні шкірних захворювань, порізів і синців, пролежнів, опіків та інших хвороб. Невелику кількість олії потрібно нанести на хворе місце, процедуру повторити кілька разів до повного відновлення ураженої ділянки. Олію застосовують для масажу, додають до кремів і лосьйонів.
Сам бурштин використовується у народній медицині для лікування різних недуг. Від головного болю рекомендується натирати скроні бурштиновими пластинками. Коли у дітей прорізаються зуби, їм корисно погризти шматочок бурштину. Бурштиновий порошок радять нюхати, як тютюн при ГРЗ, а також застосовувати при шлункових болях: уживати по 1 г, запиваючи водою двічі-тричі на день протягом трьох–п’яти днів.
Бурштинове намисто слугує для профілактики базедової хвороби. Вода, в яку на добу опустити шматочок мінералу, має протизапальні, антисептичні й судинорозширювальні властивості, є хорошим засобом для зміцнення нервової системи і профілактики недуг серця і судин. Шматок необробленого бурштину, який кладуть біля узголів’я, позбавляє від безсоння.

Укрінформ
також у паперовій версії читайте:
  • КОЛІР І ХАРАКТЕР
  • ХУДНУТИ НЕБЕЗПЕЧНО
  • МОВА ЗЕМЛІ Й ТВОЄЇ БАТЬКІВЩИНИ
  • АДРЕСА НАЙЧИСТІШОГО ПОВІТРЯ
  • ДЛЯ МОБІЛЬНИКІВ НЕМАЄ МЕЖ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».