Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
АВТІВКУ НА ТЕХОГЛЯД ДОПРАВИВ ЛІТАКОМ

Сервісне обслуговування в авторизованого дилера обійшлося власникові в сім тисяч доларів, тоді як авіаперевезення коштувало близько сорока тисяч.
Подія особливо обурила членів екологічної організації «Друзі Землі». «Забруднення навколишнього середовища автомобілями «Lamborghini» і без того високе. А перевезення автомобіля літаком ще й на кілька тисяч кілометрів завдає непоправних збитків,— сказав член організації Тоні Босворт. — На тлі зростання цін на бензин і актуальність забруднення нашої планети більшість людей прагне зберегти енергоресурси. Тому подібні витрати й вчинки — відверте зло».
У свою чергу, представники вищого світу вважають таку поведінку прийнятною. «Якщо власник віддає перевагу такому сервісному обслуговуванню свого автомобіля, то це його вибір. Мене це не дивує. Слава Богові, епоха розкоші не завершилась»,— сказав Девід Прайс, член британського клубу «Lamborghini».


ПОСТАВИВ ПІД СУМНІВ ВІДКРИТТЯ ГЕНІЯ
Британський підводник Гевін Мензіс, який опублікував книгу «1434: Рік, коли великий китайський флот приплив до Італії й дав старт Ренесансу», вважає, що легендарний Леонардо да Вінчі запозичив креслення машин у китайських учених, повідомляє utro.ua.
Він стверджує, що італійці скопіювали малюнки наукових відкриттів Піднебесної, які привіз до Флоренції китайський посол. Пізніше ними користувався не лише Леонардо, а й Галілей. Автор книги гадає, що да Вінчі вдосконалив східні механізми, але сам нічого не винайшов.
Нагадаємо, доробок да Вінчі охоплює усі сфери знань, передбачаючи основні напрями розвитку сучасної цивілізації. Вченого вважають винахідником скафандра, підводного човна, пароплава, ластів. У його рукописі зазначається можливість занурення на велику глибину без скафандра завдяки використанню особливої газової суміші (склад якої він свідомо знищив). Щоб її винайти, потрібно було розбиратися в біохімічних процесах людського організму.
Історики також приписують до його заслуг винахід гелікоптера, велосипеда, планера, парашута, танка, кулемета, отруйних газів, димової завіси для військ, збільшувального скла. Да Вінчі винайшов текстильні машини, ткацькі верстати, машини для виготовлення голок, могутні підйомні крани, системи осушення боліт за допомогою труб, арочні мости. Він створював креслення важелів і ґвинтів, призначених піднімати величезну вагу,— механізми, яких не було в його час.
Вважається, що втілити у життя й використовувати ці проекти неможливо: там чимало технічних помилок. Однак 42-річний механік із Бедфордшира Стів Робертс за кресленнями Леонардо сконструював дельтаплан. Англійський умілець зробив його лише з матеріалів, доступних за життя геніального італійця. Апарат, схожий на скелет птаха, виготовлено з італійської тополі, очерету, сухожиль тварин і льону, обробленого глазур'ю із секрету жуків. Знайшлася й відважна випробовувачка, котра стрибнула з крилами Леонардо з горбів графства Суррей.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • НОУ-ХАУ
  • ЗНАХІДКИ
  • РЕКОРДИ
  • ДИВА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».