Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА І СВІТ
ГОЛОВНИЙ БІЛЬ ЛЕЙБОРИСТІВ
Нелегкою видається цьогорічна відпустка британському прем’єр-міністрові Гордону Брауну. Все почалося з того, що міністр закордонних справ його уряду Девід Міллібенд опублікував у лівоцентристській газеті «Гардіан» статтю. У ній цей перспективний лейбористський політик виклав своє бачення проблем, які переживають однопартійці.

Відомо, що недавно лейбористи безславно програли муніципальні вибори в Шотландії. Ця поразка стала особливо дошкульною для Гордона Брауна, зважаючи на його шотландське походження. Перемога шотландських націоналістів знову загострила внутрішньополітичну дискусію з питань розширення автономії Шотландії, Уельсу, Ольстеру.
Втім, Девід Міллібенд визнає, що основні питання, які турбують виборців, традиційно є соціальними. Адже лейбористи, які 1997 року обіцяли модернізувати систему охорони здоров’я та освіти, досі не впоралися з цими завданнями. Відразу після публікації Міллібенд запевнив, що не має амбіцій, аби вже незабаром стати лідером партії та прем’єр-міністром. Британські політичні оглядачі вважають, що для цього йому доведеться пройти вишкіл, перебуваючи в опозиції. Шанси опинитися там після чергових виборів у лейбористів є дуже реальними.
Звісно, за понад десятиріччя їхнього перебування при владі у британських виборців об’єктивно накопичилася втома від них та невдоволення через невиконані обіцянки. Досі постійним джерелом роздратування залишається непопулярна серед громадськості участь британських військ в афганській та іракській війнах. Становища не врятувала навіть широко розрекламована участь молодшого сина покійної принцеси Діани та принца Чарльза в афганській операції.
З цього приводу прем’єр-міністр Гордон Браун залишається так само залежним від позиції Вашингтона, як і його попередник на цій посаді Тоні Блер. Останньому свідомий обман британської громадськості в процесі пошуку аргументів для виправдання британської участі в іракській війні коштував не лише політичної популярності, а й репутації. Навіть у нинішній ролі Тоні Блера, який є представником ООН на Близькому Сході, арабські лідери не вбачають нейтральної самостійної позиції. Але, на відміну від Тоні Блера, який має природну харизму, чия усмішка часто обеззброює запеклих опонентів, Гордон Браун такої харизми не має. Правда, не тільки це не додає йому популярності. Перебуваючи днями в Кабулі та Багдаді, Гордон Браун знову не зміг назвати конкретної дати виведення британських військ.
На тлі постійних іміджевих поразок Гордона Брауна послідовно зростає рейтинг популярності молодого лідера консерваторів Девіда Камерона. Однак британські політичні оглядачі нагадують, що, зважаючи на низькі рейтинги лейбористів, вони зволікатимуть з призначенням дати чергових виборів до кінця відведеного їм терміну перебування при владі, тобто до червня 2010 року. За цей час обставини можуть радикально змінитися.
також у паперовій версії читайте:
  • ОЛІМПІЙСЬКІ ДИВІДЕНДИ
  • «ГАЗПРОМ» НАСТУПАЄ
  • ХВИЛЯ ТЕРАКТІВ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».