Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«ДИНАМО»: ВАЛІДОЛЬНА ТРАГІКОМЕДІЯ
Віце-чемпіони України футболісти київського «Динамо» в третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів УЄФА таки зустрінуться з московським «Спартаком», хоча (в це не віриться навіть тепер) ірландський чемпіон «Дрогеда» цілком міг стати другим «Тюном». Нагадаю, що три роки тому швейцарський провінційний колектив не змогли «пройти» підопічні Анатолія Дем’яненка, який перед відставкою встиг сказати фразу, котрій судилося стати крилатою: «Швейцарський футбол на підйомі». До речі, «Тюн» у минулому сезоні залишив елітарний дивізіон Швейцарії.

У середу, 6 серпня, аналогічними до тез Дем’яненка зразка 2005 року могли стати висловлювання нинішнього наставника українського гранда (можливо, це слово вже варто писати в лапках?) російського фахівця Юрія Сьоміна про футбол ірландський. Юрію Павловичу пощастило трохи більше, ніж Анатолію Васильовичу. Втім, попереду ще побачення з «червоно-білими», тож питання про те, кому пощастило, залишиться відкритим принаймні до середини наступного тижня.
Минулого вівторка «Динамо» на виїзді переграло чемпіонів Ірландії з рахунком 2:1. Здавалося б, результат у матчі із заштатною командою більш ніж достатній, щоб почуватися комфортно в домашньому поєдинку. Можливо, про це ж подумав і Юрій Сьомін, оскільки замість першого номера киян Олександра Шовковського (який, нагадаю, «начудив» у Дубліні, коли власноруч закинув собі м’яча у ворота) поставив у ворота його дублера Тараса Луценка. Як з’ясувалося, проблеми на останньому рубежі є ще більшими, ніж уявлялося (і при цьому в «Арсеналі» грає Віталій Рева, до «Шахтаря» транзитом через Харків перейшов Рустам Худжамов, а молодий Олександр Рибка навіть за таких обставин вважається третім голкіпером).
У київському матчі напруга сягнула апогею, коли рахунок не віщував господарям біди — «Динамо» вигравало так само, як і в Дубліні — 2:1. На 88-й хвилині ірландці отримали право на штрафний удар неподалік кута штрафного майданчика. Навіс (чого ще можна було чекати від команди з британським стилем гри), і м’яч пролетів над головами всіх футболістів, які могли зіграти головою. Тарас Луценко готувався спіймати кулю в зручній для себе точці, та Грем Гартленд вирішив, що раніше встигне ногою змінити траєкторію польоту круглого предмета. І правильно вирішив — 2:2!
Те, що почалося згодом, могло перетворитися на цілковиту ганьбу: за дві хвилини основного і три хвилини компенсованого часу чемпіони Ірландії мали дві реальні нагоди вирвати перемогу з рахунком 3:2, яка виводила їх до наступного раунду. Та в одному випадку футболіст не зміг поцілити у ворота з п’яти метрів, а в іншому на боці «Динамо» була фортуна: після відчайдушного удару з гострого кута у виконанні Шейна Робінсона м’яч від рук Тараса Луценка влучив у ближню стійку і прокотився вздовж лінії воріт. Лише після того, як дивний турецький рефері Кюнейт Чакир сигналізував про завершення матчу, прихильники «Динамо» зітхнули з полегшенням — кияни «проповзли» назустріч «Спартаку».
Навряд чи динамівці потребують якихось виправдань, та арбітраж «перспективного» турка був своєрідним. Наприкінці першого тайму Чакир придумав одинадцятиметровий удар у ворота «Динамо». Навіс до штрафного майданчика господарів завершився боротьбою Бадра Ель Каддурі і Річарда Бейкера. Марокканець був ближчим до м’яча, тож Бейкер, намагаючись пробити, підштовхнув динамівця. Впали обидва футболісти, та судді здалося, що Бадр чи то «підсів» під опонента, чи то блокував Бейкера. Пенальті чітко реалізував Шейн Робінсон, таким чином рахунок став 1:1.
До цього смішного голу, який мало не спричинив сумних наслідків, ірландці лише одного разу загрожували воротам Луценка. Натуралізований іранець Іммон Зайєд після помилки Папе Діакате (до речі, разом з Луценком ще один антигерой зустрічі) вийшов на побачення з голкіпером, але того разу Тарас був на висоті.
Перший у поєдинку гол був забитий ще на 13-й хвилині. Ісмаель Бангура, який ніяк не згадає своїх бомбардирських умінь, майстерно асистував Олександру Алієву. Після пасу Ісмаеля півзахисник сильно пробив метрів з сімнадцяти, і воротар гостей Юїнг не зміг парирувати удар.
Удруге в матчі динамівці вийшли вперед на 73-й хвилині, коли Артем Мілевський відправив на побачення з Юїнгом бразильського захисника Бетао, якого в штрафному майданчику збили захисники. Одинадцятиметровий удар Артем виконав бездоганно, та, як ви вже знаєте, для перемоги цього виявилося замало.
Чи може «Динамо» грати краще, ніж із «Дрогедою»? «Спартак» стане лакмусовим папірцем. Чекати залишилося недовго...
також у паперовій версії читайте:
  • НОСТАЛЬГІЯ НА ІМ’Я «СПАРТАК»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».