Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ДЕРЕВА ОСНАСТЯТЬ МІКРОЧИПАМИ

Раніше моніторинг за станом дерев обмежувався лише прикріпленими до стовбурів алюмінієвими табличками. «Нині ми зможемо замінити їх електронними чипами, це виключатиме будь-яку підміну даних»,— зазначає керівник проекту Паулу Боржес. Він стверджує, що чипи не лише дадуть змогу відстежувати стан лісу на відстані, а й сприятимуть у визначенні координат кожного дерева, його віку, діаметра та інших даних.
Стеження за деревами також допоможе виявити деревообробні підприємства, які використовують деревину, вирубану на територіях, що охороняються. Чипи тестуватимуть на експериментальній фермі в штаті Мату-Гросу.
Так влада Бразилії спробує зберегти ліси Амазонки, нелегальне вирубування яких останнім часом прискорилося.


НАЙБІЛЬШИЙ РЕСТОРАН
Найбільший у світі ресторан, розрахований на 6014 місць, знаходиться у Сирії, повідомляє Укрінформ із посиланням на MIGnews.com.ua.
Це досягнення зареєстровано в Книзі рекордів Гіннесса. Гігантський заклад харчування має назву «Bawabet Dimashq», він також відомий як «Damascus Gate», бо розташований у передмісті Дамаска. Ресторан перебуває у сімейному володінні й працює три роки. Його площа — 54 тис. кв. м, не враховуючи 2,5 тис. кв. м кухні. Персонал — 1800 осіб. Улітку господарі відкривають веранду, де дзюрчать фонтанчики і маленькі водоспади. Увесь заклад розподіляється на дві тематичні частини — з індійською та китайською кухнею.
«Секрет роботи такого великого ресторану полягає у розподілі на маленькі секції, в результаті чого кожен співробітник відповідає за свою маленьку територію»,— говорить Муханнад Самман, син засновника «Bawabet Dimashq» і керівник ресторану.
За його словами, кухня ресторану нагадує конвеєр, де «за хвилину кухарі можуть приготувати від 25 до 30 порцій однієї страви — по одній тарілці кожні дві секунди». Попри таку швидкість виробництва, якість страв залишається високою, стверджує менеджер.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ДИВА
  • НОУ-ХАУ
  • ФАКТ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».