Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
РАДОВАНА КАРАДЖИЧА ЗААРЕШТОВАНО
Заарештовано колишнього лідера боснійських сербів Радована Караджича, який переховувався від правосуддя майже 13 років.

Міжнародний трибунал зі злочинів у колишній Югославії домагався цього, починаючи з 1995-го року, а також арешту його військового командувача Ратка Младича, місцеперебування якого не відоме.
Колишній боснійський прем'єр-міністр Гаріс Силаджич заявив, що попри арешт пана Карджича і смерть під час суду колишнього сербського президента Слободана Милошевича їхня ідеологія і досі має прихильників у Боснії.
По світу розпорошено сотні тисяч боснійців, яких вигнали з домівок, погрожуючи смертю. Аби гору взяла справедливість, потрібно знищити коріння геноциду в Боснії, сказав він.
Проти колишнього керівника боснійських сербів Радована Караджича висувають 15 звинувачень — йому інкримінують геноцид, воєнні злочини, злочини проти людства та інші звірства, скоєні між 1991-м і 1996-м роками.
Перше обвинувачення проти нього і його військового командувача у боснійській війні Ратко Младича висунули в липні 1995-року за розстріл цивільних під час облоги боснійської столиці Сараєво.
Чотири місяці по тому його звинуватили в геноциді за те, що він організував убивство восьми тисяч мусульманських чоловіків і хлопців у Сребрениці.

ПОДОЛАТИ НЕПОРОЗУМІННЯ
Відзначення 1020-річчя хрещення Київської Русі позитивно вплине на міжнародний авторитет України. Таку думку висловив Президент Віктор Ющенко під час зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій.

Глава держави наголосив на тому, що відзначення хрещення Київської Русі — це свято, яке має велике значення і для представників духовенства, і для всього українського народу, саме тому воно відзначатиметься на дуже високому рівні. З цієї ж нагоди нашу державу мають відвідати багато гостей. Серед них буде і Вселенський патріарх Варфоломій І. Присутність високих гостей, сказав В. Ющенко, особливо духовних осіб, засвідчує, яку велику і важливу роль відіграло хрещення Київської Русі «не тільки для нас з вами, а й для європейського простору, європейської цивілізації».
Президент запросив усіх учасників зустрічі — представників Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій — на заходи з нагоди 1020-ліття хрещення Київської Русі. Він звернувся до них з проханням сприяти тому, аби іноземні гості відчували себе затишно на українській землі.
Представники Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій мають докласти зусиль для зміцнення міжнародного міжконфесійного миру, вважає Віктор Ющенко.
За його словами, церква та віра відіграють велику роль у формуванні духовності, моральних цінностей, у державних процесах. Саме тому представники різних конфесій повинні прагнути до гармонії між церквами в Україні. «Я вірю, що 1020-річчя хрещення Київської Русі надасть імпульсу об’єднавчим процесам в українському православ’ї»,— сказав Президент. Глава держави висловив переконання в тому, що всі непорозуміння, які нині виникають, обов’язково будуть подолані.
також у паперовій версії читайте:
  • ЦІНИ НА ГАЗ ПІДВИЩУВАТИМУТЬ... ПОСТУПОВО
  • ЗВІЛЬНЕНІ МОРЯКИ ОТРИМАЛИ НАГОРОДИ
  • БУДЕ УГОДА ПРО АСОЦІАЦІЮ
  • ЗГІДНО З ЄВРОПЕЙСЬКИМИ СТАНДАРТАМИ
  • «ПРАВИЛЬНИЙ» ЗАКОН

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».