Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА І СВІТ
ПРАЙМЕРІЗ: ПОТРІБЕН ФОТОФІНІШ
Півроку тривала запекла конкурентна боротьба провідних кандидатів від Демократичної партії на попередніх виборах у США. Початок літа зафіксував проміжний фініш кампанії. Зокрема, першого та третього червня 2008 року у штатах Пуерто-Рико та Південній Дакоті закінчилися попередні вибори кандидатів. Причому сенатори Гілларі Клінтон та Барак Обама після цього оголосили про свою загальну перемогу.

Формально потрібну кількість голосів для номінації здобув Барак Обама. Але й Гілларі Клінтон до останнього моменту сподівається перехилити шальки терезів партійних виборців на свою користь. Вона очікує підтримки з боку так званих «суперделегатів» передвиборного конвенту Демократичної партії. Мова про сенаторів-демократів, які теоретично можуть змінити співвідношення сил на самому з’їзді.
Аналогічні сподівання плекає й сенатор Барак Обама. Хоча він особисто у середовищі еліти партії не має такої підтримки, як Гілларі Клінтон, на його бік недавно став, наприклад, впливовий колишній учасник праймеріз Джон Едвардс. Тим часом ліберальна частина партії, на підтримку якої сподівається пані Клінтон, ослаблена хворобою неофіційного лідера Демократичної партії Едварда Кеннеді. Минулого тижня він потрапив до лікарні з невтішним діагнозом — рак мозку. За цих обставин баланс суперечностей та інтересів у бюрократичній керівній еліті Демократичної партії стрімко змінюється. Розуміючи це, Барак Обама та Гілларі Клінтон наприкінці виборчих внутрішньопартійних перегонів пригасили полум’я взаємних обвинувачень. До речі, кількість бруду, обопільно вилитого за перше півріччя 2008 року, перевищила обсяг критики демократів з боку їхніх конкурентів з Республіканської партії.
Тому на фініші праймеріз Барак Обама високо оцінив мужність та цілеспрямованість Гілларі Клінтон, яка не опустила рук у найскладніші періоди виборчої кампанії, Клінтон віддала належне політичному таланту свого молодшого колеги.
Помітно, що команди обох кандидатів вже майже вичерпали свій творчий потенціал. Банальні виборчі ходи вже набридли громадянам і не привертають їхньої уваги, що наприкінці перегонів, аби продемонструвати «чоловічі» риси характеру пані Клінтон, про неї поширили інформацію, начебто в неофіційному змаганні восени 2004 року під час візиту до Таллінна вона «перепила» самого Джона Маккейна.
Прихильники Гілларі Клінтон і далі вважають, що лише вона може стати гідним конкурентом кандидата від Республіканської партії на виборах четвертого листопада. Але до цього часу Бараку Обамі та Гілларі Клінтон треба пройти через випробування виборчим конвентом Демократичної партії в серпні. Закулісна боротьба вже в розпалі.
також у паперовій версії читайте:
  • ЮВІЛЕЙ МОНЕТАРНОГО СОЮЗУ
  • БАЛТІЙСЬКА РАДА ПОДИСКУТУВАЛА
  • ПЕТЕРБУРЗЬКИЙ ДЕБЮТ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».