Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«РОЛАН ГАРРОС» І ПРАВИЛЬНИЙ ПРОГНОЗ
На відкритому чемпіонаті Франції з тенісу настав час вирішальних поєдинків. Хай би що сталося у півфіналах жіночого одиночного розряду, російсько-сербського протистояння у вирішальній зустрічі не уникнути — в четвер за вихід до фіналу на «Ролан Гаррос» змагалися Дінара Сафіна зі Світланою Кузнецовою, а Єлена Янкович — з Аною Іванович. Серед чоловіків троє з чотирьох півфіналістів теж були очікуваними: швейцарець Роджер Федерер, іспанець Рафаель Надаль і серб Новак Джокович недаремно окупували перші три сходинки рейтингу Асоціації тенісистів-професіоналів.

Єдиний несподіваний учасник півфінальної стадії — 21-річний темношкірий француз Гаель Монфіс, який спочатку прибрав зі свого шляху несіяних опонентів (співвітчизника-ветерана Арно Клема, перуанця Луїса Орну, австрійця Юргена Мелцера), а згодом примусив капітулювати хорвата Івана Любичича (28-му ракетку змагання) й іспанця Давида Феррера (п’ятого сіяного на «Ролан Гаррос»). Головні козирі Гаеля Монфіса — точна і сильна подача, вміння тримати удар і витримувати довгі виснажливі розіграші. Практично немає ударів, які у виконанні француза здавалися б непереконливими, до того ж Гаель майстерно змінює темп гри, коли потрібно уповільнити розіграш після загострення або ж навпаки — загострити ситуацію для опонента. Для того, щоб здолати опір Давида Феррера у чвертьфіналі (6:3, 3:6, 6:3, 6:1), цього вистачило — іспанець, на диво, багато помилявся, найчастіше його підводив так званий «форхенд» — удар по м’ячу з правої, «робочої» сторони. Чи вистачить техніко-тактичного арсенала Гаеля Монфіса в півфінальному протистоянні з першою ракеткою світу Роджером Федерером, багато в чому залежить від швейцарця — він на корті ще вправніший, тож вирішальною може стати фізична готовність опонентів. З чилійцем Фернандо Гонсалесом у чвертьфіналі Федерер провів чотири партії — першу програв з рахунком 2:6, а в трьох наступних сетах виграв — 6:2, 6:3, 6:4.
У фантастичній формі нині перебуває триразовий переможець турніру в Парижі, чинний чемпіон «Ролан Гаррос» іспанець Рафаель Надаль. Про що можна говорити, коли в п’ятьох зустрічах він віддав опонентам тільки 25 геймів — в середньому по п’ять за матч, тобто «стандартний» для Рафаеля рахунок приблизно такий — 6:1, 6:3, 6:1. Саме так у третьому колі він переграв фіна Ярко Ніємінена. В останніх двох зустрічах він ще й поліпшив показники, розтрощивши співвітчизників Фернандо Вердаско (6:1, 6:0, 6:2) і Ніколаса Альмагро (тричі по 6:1).
Опонентові Надаля у півфіналі сербові Новаку Джоковичу довелося здобувати право на півфінал у непростому протистоянні з латвійцем Ернестом Гулбісом. У кожній з трьох партій чвертьфінального матчу боротьба була запеклою, про що свідчить і рахунок — 7:5, 7:6, 7:5. У зустрічах Надаля і Джоковича перевага тепер на боці Рафаеля — 7:3, причому всі чотири матчі на ґрунтовому покритті виграв іспанець.
У жіночому турнірі за відсутності бельгійки Жюстін Енен, яка несподівано оголосила про завершення кар’єри, фахівці звертали увагу на росіянок і сербок. Тому в представництві країн у півфіналі немає нічого дивного. А от у тому, що вкотре провалила французький чемпіонат нова перша ракетка світу Марія Шарапова, «завинила» вона сама і її співвітчизниця Дінара Сафіна. Шарапова ще з перших матчів припустилася фантастичної кількості помилок (одних подвійних набиралася двозначана кількість), і те, що вона дісталася-таки четвертого раунду, більше свідчить про слабкість суперниць. Могла Марія виграти й у Сафіної, проте в Дінари, як виявилося, теж достатньо міцні нерви. Шарапова виграла на тай-брейку першу партію. У тринадцятому геймі завершувалася і партія друга, Шарапова вела перед 5:2, і залишалося всього лише виграти два м’ячі. Та дві подвійні помилки додали впевненості Дінарі, вона виграла тай-брейк, а у вирішальній партії почувалася ще впевненіше — 6:2.
Аналогічним був і сценарій чвертьфінального протистояння Сафіної з Оленою Дементьєвою. Дінара поступилася в першій партії (4:6), перебувала на волосинці від поразки в другій, але виграла на тай-брейку, у третьому вона не залишила Дементьєвій жодного шансу — 6:0.
Світлана Кузнецова в чвертьфіналі легко переграла естонку Кайю Канепі (7:5, 6:2), також безпроблемними видалися матчі Ани Іванович і Єлени Янкович проти швейцарки Патті Шнідер й іспанки Карли Суарес Наварро відповідно. Навіть рахунки були ідентичними — 6:3, 6:2.
Вилетівши зі змагань в одиночному розряді, Олена і Катерина Бондаренко, як і в Австралії спробували сили в парному розряді. Лише у півфіналі зупинили наших співвітчизниць італійка Франческа Ск’явоне і австралійка Кейсі Дельаква.
також у паперовій версії читайте:
  • «ДЖИРО»: ТРІУМФАТОР КОНТАДОР
  • ШЕВЧЕНКУ ЧАС НА ПЕНСІЮ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».