Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЦЕ ЦІКАВО
КВІТКА ЮНОСТІ ТА ЧИСТОТИ
Лілії — рослини з квітами різних забарвлень: сніжно-білі, червоно-помаранчеві, зеленкувато-білі. На особливу увагу заслуговує запашна біла лілія. Ця чудова квітка мовою квітів означає скромність, здавна вона уособлювала юність, чистоту і непорочність. Мабуть, краса цієї білосніжної квітки викликає благоговіння перед чистотою, прагнення захистити цю ніжність і невинність. Ще в старозавітному храмі Соломона геніальний архітектор надав дивовижним капітелям форму лілій. А у стародавніх єгиптян біла лілія — ієрогліф, що зображує короткочасність життя, але дає надію, свободу.

Психологи вирізняють чотири основні темпераменти: меланхолік, холерик, флегматик, сангвінік.
Меланхолік — людина, чиї емоції нестабільні, вона легко стомлюється, нерішуча, непостійна, її часто мучать безпідставний страх і сумніви. Нервова система надзвичайно чутлива, тож не варто перевантажувати себе контактами з людьми. Меланхолік — аналітик та інтелектуал. Зовні він нечасто бурхливо виявляє свої почуття, його міміка невиразна. Але він інтуїтивно прагне бути там, де присутній рух, легко підлаштовується під манеру поведінки співрозмовника. У нього «тонка кістка», він худий, сухорлявий. Напевно, у вазі йому поступається лише холерик.
Холерик неврівноважений і легко збуджується. Його емоції сильні, бурхливі, але нетривалі. Він схильний до змін настрою, на які немає жодних зовнішніх причин. Його реакції найчастіше перебільшені, й все, що він відчуває, відображає міміка: вона яскрава і виразна, жести швидкі, рухи енергійні та різкі. Холерик — це виявлення антигармонії. Щось вирішуючи, він на перше місце ставить людський фактор. Холерик був би чудовим працівником у всіх сферах, пов’язаних зі спілкуванням з людьми, якби не перепади характеру. Зовні він худорлявий і не схильний до ожиріння, найімовірніше, через швидкий обмін речовин.
Флегматик. Характер у нього рівний, емоції слабкі, настрій стабільний. Він урівноважений, повільний, спокійний і неквапливий, навіть інертний. Щоб його розворушити, треба докласти максимум зусиль. Флегматик довго вагається, вирішуючи щось, але коли вирішив для себе, що це правильно, змінити його думку важко. Така людина працездатна, на виробництві — незамінна. Проте йому потрібні стабільні умови роботи, стреси і зміни він переносить погано. Зовні флегматик «широкої кістки», тулуб «бочкоподібний». Він кремезний, незграбний, схильний до повноти.
Сангвінік. Відомий як найстійкіший тип нервової системи. Він веселий, життєрадісний і добродушний. Емоції у нього такі самі сильні, як у холерика, але набагато стабільніші. Сангвінік — оптиміст, він рідко злиться і швидко відходить. Найчастіше перебуває у доброму гуморі. Легко переключається з одного виду діяльності на інший, може керувати своєю працездатністю. Для нього завжди важливий людський фактор, легко контактує з людьми і найчастіше — гуманітарій. Зовні сангвінік пишнотілий, обличчя кругле. Схильний до повноти і набирає зайву вагу, навіть коли їсть небагато.
Звісно, рідко трапляються люди лише одного темпераменту. Придивившись до людини, можна розгледіти у ній «суміш» кількох темпераментів, із яких один обов’язково буде домінуючим.

Ніна ГУЖВА, Укрінформ
також у паперовій версії читайте:
  • СИМВОЛ «АБСОЛЮТНОГО КОХАННЯ»
  • КОМП’ЮТЕР НАНОЕРИ
  • ТЕМПЕРАМЕНТ І ЗОВНІШНІСТЬ
  • І ДОСІ В МОДІ...

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».