Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА І СВІТ
УКРАЇНА НЕ ПРОГРАЄ

У Демократичній партії США триває складний процес попередніх виборів кандидата на посаду президента Сполучених Штатів. Шостого травня 2008 року відбулися праймеріз у штаті Іллінойс. Проте вони, як й аналогічні вибори в Пенсільванії, не дали відповіді на доленосне запитання, хто саме в листопаді кине виклик кандидатові від республіканців Джону Маккейну.

Головні претенденти від демократів Барак Обама та Гілларі Клінтон ведуть запеклу боротьбу одне проти одного на радість їхнім опонентам: стільки бруду на кандидатів-демократів, мабуть, не змогли б вилити найприскіпливіші політичні технологи республіканців. Зокрема, напередодні виборів в Іллінойсі Бараку Обамі закидали заяву його колишнього пастора, який в одній зі своїх проповідей назвав сучасну політику США імперською. Барак Обама натомість розкритикував позицію свого колишнього пастора щодо загострення расових проблем у США. Нині американські демографи прогнозують: до 2050 року англосаксонська громада США перетвориться на меншість у Сполучених Штатах. Більшість населення становитимуть вихідці з країн Азії, Африки та Латинської Америки. Зважаючи на цю тенденцію, біла громада США, мабуть, поки що не готова обрати «кольорового» президента. Утім, змагання Барака Обами нарівні з Гілларі Клінтон вже є неабияким досягненням.
Американські коментатори звертають увагу на такий факт: на фініші перегонів команда Барака Обами почала часто припускатися помилок. Цим вправно скористалася Гілларі Клінтон. Чимало американців переконано, що остаточної відповіді, хто саме стане кандидатом від демократів на президентських виборах, вони не отримають аж до серпня. Тоді на з’їзді демократів усе вирішуватимуть голоси так званих «суперделегатів», тобто сенаторів від Демократичної партії. Політичні позиції Гілларі Клінтон серед сенатської частини виборців здаються більш переконливими, ніж шанси Барака Обами. Тепер головна проблема для пані Клінтон — успішна номінація до початку «післяматчевих пенальті».
Завдання це непросте, адже виборча кампанія Гілларі відбувається фактично в борг. Намагаючись отримати спонсорську допомогу від впливової єврейської громади США, пані Клінтон пригрозила бомбардуванням Ірану, в разі його нападу на Ізраїль. Зрештою кошти до виборчого фонду Гілларі надійшли, і вона веде боротьбу далі.
Для України є символічним, що й Барак Обама, і Гілларі Клінтон ініціювали ухвалення сенатським комітетом США резолюції на підтримку приєднання України і Грузії до Плану дій щодо набуття членства в НАТО під час зустрічі міністрів закордонних справ країн Альянсу в грудні поточного року. Аналогічну позицію давно підтримує Джон Маккейн. Тож Україну влаштовує будь-який президент від демократів.
також у паперовій версії читайте:
  • ТАЛІБИ «ДОПОМОГЛИ»
  • КОНФЛІКТНА НАЗВА
  • РУМУНСЬКИЙ ЧИННИК
  • КИТАЙЦІ ПІДРОБЛЯЮТЬ... ВИНИЩУВАЧІ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».