Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ДВА ФІНАЛИ — ДВА УКРАЇНЦІ
Чотирнадцятого травня в Манчестері відбудеться фінальний поєдинок Кубка УЄФА, у якому зіграють санкт-петербурзький «Зеніт» і шотландський «Глазго рейнджерс», а 21 травня вирішальну зустріч найпрестижнішого клубного турніру континенту прийматиме Москва.

У фіналі Ліги чемпіонів зіграють два англійські колективи — «Манчестер Юнайтед» і «Челсі». В обох поєдинках можуть взяти участь гравці збірної України, та коли виходу на поле капітана чемпіонів Росії Анатолія Тимощука може завадити хіба що травма, то Андрієві Шевченку навряд чи «світить» щось більше, ніж вихід на заміну.
Аналогічними були й ролі цих виконавців у півфінальних протистояннях. Тимощук «від свистка до свистка» зіграв 180 хвилин двоматчевого рандеву з флагманом німецького футболу «Баварією», Шевченко провів на полі стадіону «Стемфорд бридж» трохи більше хвилини в овертаймі поєдинку «Челсі» — «Ліверпуль».
Головна сенсація цьогорічних євротурнірів сталася саме в протистоянні російського і німецького клубів. І справа навіть не в тому, що «Зеніт» переміг «Баварію»,— предметом захоплення може стати те, у якому стилі команда Діка Адвоката декласувала чемпіонів Німеччини.
На мюнхенському стадіоні «Альянц аріна» події розгорталися майже так само, як у переможному для німецького клубу протистоянні з іспанським «Гетафе». Рахунок відкрила «Баварія»: на 18-й хвилині словацький рефері Любош Міхел призначив пенальті у ворота В’ячеслава Малафеєва, і Франк Рібері пробив влучно. Та, як і в поєдинку з іспанським клубом, господарі досить скоро дали суперникам змогу вирівняти гру, за що й були покарані на 60-й хвилині. Віктор Файзулін прострілив з лівого флангу, а бразильський захисник мюнхенців Лусіо зрізав м’яч у ворота Олівера Кана, який не чекав такого сюрпризу від колеги по команді. Рахунок 1:1 залишився незмінним до кінця гри, хоча вирвати перемогу могли обидва колективи.
Крім прийнятного результату на виїзді, наслідком першого матчу для «Зеніта» стала дискваліфікація одразу трьох виконавців — Радека Ширла, Фернандо Ріксена і лідера колективу Андрія Аршавіна. Та це не знітило команди Анатолія Тимощука, і вже на 4-й хвилині домашньої зустрічі петербуржці були попереду. Форвард Павло Погребняк метрів з 23-х якісно пробив зі штрафного, а зі стінки гостей невчасно «випав» Франк Рібері. «Баварії» треба було забивати, і кілька небезпечних ситуацій поблизу воріт Малафеєва виникло, та ще до перерви господарі відзначилися вдруге. Алехандро Домінгес грамотним пасом знайшов на лінії штрафного майданчика Костянтина Зирянова, який на прийомі відтіснив оборонця мюнхенців і вийшов на побачення з Олівером Каном — 2:0. У другому таймі розгром «Баварії» завершили Віктор Файзулін на 54-й і Павло Погребняк на 73-й хвилинах — 4:0! Ложкою дьогтю в тріумфі «Зеніту» стала зайва жовта картка Погребняка, через що потужний форвард не зможе зіграти наступного тижня в Манчестері. Натомість повернуться до складу Аршавін, Ширл і Ріксен.
Суперник «Зеніту» визначився в бідному на голи протистоянні шотландського «Рейнджерс» та італійської «Фіорентини». За 210 хвилин ігрового часу команди так і не спромоглися забити хоча б одного м’яча, тож у Флоренції все вирішилося в серії післяматчевих пенальті,— нерви виявилися міцнішими в гравців шотландського клубу.
У Лізі чемпіонів УЄФА не сталося нічого несподіваного. У парі «Челсі» — «Ліверпуль» суперники були однаковими за майстерністю, тому вирішальною стала фатальна для «червоних» помилка — автогол Йона-Арне Ріісе ще в першому матчі. У протистоянні «Манчестер Юнайтед» і «Барселони» фаворит переміг, хоча каталонці до останньої хвилини зберігали шанси на вихід до фіналу.
Лондонці намагалися втретє здолати «Ліверпуль» у півфіналі Ліги чемпіонів. Саме з третьої спроби потрапити до фіналу головного клубного турніру Європи їм таки вдалося. В основний час матчу суперники обмінялися голами — у першому таймі забив Дідьє Дрогба, по перерві йому відповів Фернандо Торрес. Найголовніші події розгорнулися в додатковій тридцятихвилинці. На восьмій хвилині Френк Лемпард чітко реалізував пенальті, призначений за порушення правил проти Міхаеля Баллака, а на 15-й передачу Ніколя Анелька перетворив на гол Дідьє Дрогба. Гра була зроблена: «Ліверпуль» відіграв один м’яч (забив Райан Бабель), та на більше просто не вистачило часу.
«Манчестер Юнайтед» і «Барселону» звично вважають командами, орієнтованими на атаку. Півфінальні поєдинки Ліги чемпіонів УЄФА довели, що і в захисті обидва колективи діють майстерно. На стадіоні «Камп ноу» глядачі так і не дочекалися забитих м’ячів, на «Олд траффорд» усе вирішив один точний постріл. Джанлука Дзамбротта на 14-й хвилині після боротьби з Криштіану Роналду, у якій італієць вийшов переможцем, не зорієнтувався в ситуації і відпасував просто на ногу Полу Скоулзу, а той метрів з двадцяти п’яти бездоганним ударом відправив м’яча у «дев’ятку» воріт Віктора Вальдеса. І марно «Барселона» намагалася виправити ситуацію (особливо старався аргентинський лідер каталонців Ліонель Мессі) — мінімальний рахунок 1:0 вивів до фіналу саме команду сера Алекса Фергюсона.
також у паперовій версії читайте:
  • ТЕНІС: РАНІШЕ ВГОРУ, ТЕПЕР — УНИЗ
  • БЕЗ ЛІЩУКА — БЕЗ ШАНСІВ?
  • НА ПЛЯЖ? НА ФУТБОЛ!
  • НАЦІОНАЛЬНИЙ РАЛІЙНИЙ СЕЗОН: ПОЇХАЛИ!

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».