Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СОЦІАЛЬНА ПОЛІТИКА
ПУТІВКА ДЕРЖАВНИМ КОШТОМ

Відповідно до Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян органами праці та соціального захисту населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 20.02.2006 р. № 186 путівки до санаторіїв видають інвалідам, ветеранам війни, особам, на яких поширюється чинність законів «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про жертв нацистських переслідувань», «Про основи соціального захисту інвалідів в Україні» згідно з медичними рекомендаціями.
За чинним законодавством путівками до санаторіїв Мінпраці, а саме: «Перемога» (м. Київ), «Батьківщина» (Трускавець), «Салют» (Одеса), «Ветеран» (Алупка), «Слава» (Миргород), імені Семашка (смт Симеїз) забезпечуються винятково ветерани війни.
У державному бюджеті Мінпраці передбачаються кошти на санаторно-курортне оздоровлення інвалідів. У межах зазначених коштів, керуючись Законом «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти», Мінпраці торік придбано путівки для інвалідів різних профілів захворювання. Путівки були скеровані пропорційно до потреб (заявка області) регіональним управлінням праці та соціального захисту населення, які, в свою чергу, розподілили їх на місця для забезпечення зазначеної категорії осіб. У поточному році тендер на закупівлю путівок ще не проводився.
Отже, питання забезпечення путівками пільгових категорій осіб належить до компетенції місцевих органів праці та соціального захисту населення.
В. Мельник перебуває нині на черзі під № 5. Минулоріч йому пропонували путівку до санаторію «Псьол», від якої він відмовився. Після закупівлі путівок Мінпраці його буде забезпечено путівкою за медичними показаннями.
Підпунктом 3 ст. 7 Закону «Про основи соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні» передбачено переважне право на забезпечення путівками ветеранів праці, а також компенсацію самостійно придбаної путівки в порядку і розмірах, що визначаються Кабміном. Безоплатного забезпечення путівками ветеранів праці цим законом не передбачено.
Санаторно-курортні путівки для пенсіонерів і ветеранів праці можуть придбати регіональні органи праці та соціального захисту населення за рахунок коштів місцевих бюджетів у межах діючих регіональних програм.
Для дітей війни санаторно-курортне лікування Законом України «Про соціальний захист дітей війни» не передбачене.

також у паперовій версії читайте:
  • ПІЛЬГИ ЖЕРТВАМ НАЦИЗМУ
  • ДБАТИ ПРО ВЕТЕРАНІВ ВІЙНИ
  • ПРО НОВІ ЧЕРЕВИКИ ТА ПРОТЕЗИ
  • УГОДА ПРО ВЗАЄМНЕ ВИЗНАННЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».