Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
АПЕЛЬСИНИ ЯК ЗАСПОКІЙЛИВЕ

«Випробування апельсинами» зазнають арештанти у в'язниці міста Роттердам, багато з яких має не одну судимість за торгівлю смертоносним зіллям. Як пояснили в органах пенітенціарної системи, запах апельсинів «нагнітають» в камери через систему вентиляції, після чого збуджені злочинці стають м'якими і слухняними. Благотворний ефект виявився передовсім у зниженні кількості бійок серед сусідів по камері.
«Дивно, але кількість бійок у камерах різко скоротилась. Заспокійливих ліків ми тепер використовуємо на десять відсотків менше»,— коментує досягнення начальник тюрми.
Роттердам — кримінальний осередок із високим рівнем злочинності, більш як половина арештів пов'язана з незаконним обігом наркотиків.


АЗІЯ — РАЙ ДЛЯ ШОПОГОЛІКІВ
У рейтингу найбільших торговельних центрів світу, складеному «Forbes», лідирують азіатські мегамоли, повідомляє Укрінформ із посиланням на travel.ru.
Перше місце в списку посідає «South China Mall» із китайського міста Дунгуань. Його загальна площа — понад 650 тисяч квадратних метрів. Тут, окрім безлічі крамниць, є парки, вітряні млини і навіть точна копія Тріумфальної арки.
Пекінський мегамол «Golden Resources», другий у рейтингу, займає територію в півмільйона квадратних метрів. На п'яти рівнях розташовано більш як 1000 магазинів. Єдиний недолік — він розміщений на околиці міста.
Гордість Філіппін — «Mall of Asia», що знаходиться в місті Пасаї (передмістя Маніли), посідає третє місце в списку. Тут розташовані басейн олімпійського розміру і перший кінотеатр IMAX у країні. Торговельний комплекс займає чотири будівлі загальною площею 390 тисяч квадратних метрів. Величезною територією мегамола курсують трамвайчики, що перевозять покупців.
Четверте місце у торговельного центру «Cevahir» у Стамбулі, територія якого — 350 тис. квадратних метрів. Крім магазинів, всередині знаходиться кілька кінотеатрів IMAX, атракціон «американські гірки» і басейн зі штучними хвилями.
Канадський «West Edmonton Mall», що посідає п'яте місце, знаменитий своїм аквапарком. На площі 350 тисяч квадратних метрів розташовано більш як 800 крамниць, а також атракціони й казино.
До списку також увійшли «SM Megamall», розташований в Манілі, малайзійський «Berjaya Times Square» у Куала-Лумпурі та ще один пекінський торговельний центр — «Beijing Mall».

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ФАКТ
  • НОУ-ХАУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».