Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
НОВІ ГАСТРОЛІ «ВЕЛИКОГО ЦИРКУ»
Минулими вихідними стартував 59-й чемпіонат світу з перегонів класу «Формули-1». «Великий цирк», як інколи називають ці змагання, вирушив у чергове турне. Цього року нас очікує 18 етапів, останній з яких відбудеться у Бразилії другого листопада.

Минулий сезон шанувальники «Формули-1» запам’ятали як один із найскандальніших в історії. Це насамперед пов’язано з шпигунським скандалом і найбільшим в історії штрафом, накладеним на «Макларен». Запам’ятався минулий рік і складними взаєминами між двома гонщиками англійської стайні — дворазовим чемпіоном світу Фернандом Алонсо та сенсаційним новачком — британцем Льюїсом Хемілтоном. Можливо, ця нездорова атмосфера в команді не дала змоги жодному з пілотів «Макларена» приміряти чемпіонський вінок, який у неймовірній боротьбі вирвав Кімі Ряйкконен з «Феррарі». У новому сезоні Алонсо та Хемілтон з’ясовуватимуть стосунки вже в різних «стайнях». У міжсезоння іспанець повернувся в «Рено», де здобув два чемпіонських титули. Цікаво, що напарником Алонсо буде ще одна майбутня «зірка» «Формули» — Нельсон Піке-молодший, син триразового чемпіона світу Нельсона Піке. А напарником Хемілтона стане не менш амбіційний фінський гонщик Хейккі Ковалайнен, який з «Рено» перейшов до «Макларена».
Щодо першої гонки сезону, то слід визнати: недаремно Льюїса Хемілтона вважають щасливим. За весь час перебування на австралійській землі гонщик «Макларена» не мав жодних проблем і неприємностей. Захопивши лідерство ще в суботу в кваліфікації, британець не втратив його аж до фінішної позначки. Для інших пілотів, за рідкісним винятком, змагання за гран-прі Австралії стали справжнім страхіттям.
Якщо в кваліфікації все відбулося більш-менш спокійно, то перегони були насичені подіями. Аварія на першому повороті — і Дженсон Баттон, Джанкарло Фізікелла, Марко Веббер та Себастьян Феттель завершили гонку. Кому варто було нарікати після старту, то це Кімі Ряйкконенові, який з 15-го місця відразу стрибнув на восьме. Ну і, звісно ж, Хемілтонові. Позаду нього тримався Роберт Кубіца. До дев’ятого кола відрив між першим і другим місцем сягав 13 секунд. А в середині перегонів, аварії та сходження з дистанції траплялися з калейдоскопічною швидкістю. Першим вилетів з траси «Ред Булл» Култхарда, залишаючи за собою слід з деталей машини. У другій половині гонки на трасі залишилося лише 11 учасників, а фінішувало лише семеро. Першим був Хемілтон, друге місце посів Хайдфельд, а третє — Ніко Росберг, усім їм пощастило уникнути неприємностей.
Проте вже за якоюсь дивною традицією після завершення перегонів відбувалися не менш цікаві події. Через кілька годин після нагородження сталися зміни. Як повідомив офіційний сайт «Формули-1», Баррікелло, залишаючи піт-лейн, проїхав на червоне світло, за що одержав десятихвилинне покарання. Отже, на шосту позицію в підсумковому протоколі перемістився Казукі Накаджима, Себастьян Бурде став сьомим, а Кімі Райкконен — восьмим.
також у паперовій версії читайте:
  • ОЛЕКСАНДР ГОДИНЮК:«УКРАЇНСЬКИЙ ХОКЕЙ ПРОГРЕСУЄ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».