Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЦЯ ПРОБЛЕМНА ПРО...
США і Чехія не змогли досягти домовленостей щодо розміщення американського протиракетного радару на чеській території. Проте сторони наблизилися до підписання необхідного договору. Питання, пов'язані із системою протиракетної оборони (ПРО),— надзвичайно складні, тому потребують додаткового обговорення.

Джордж Буш ще раз наголосив на тому, що система ПРО не спрямована проти інтересів Російської Федерації, натомість вона покликана відвернути загрозу, яка може виникнути у ХХІ столітті. «Навколо цього питання все ще точиться багато дискусій. Це — не простий договір. Однак ми досить оптимістично налаштовані щодо можливості його досягти»,— сказав американський президент.
За словами прем'єр-міністра Чехії Мірека Тополанека, на шляху досягнення остаточних домовленостей залишилися технічні проблеми. Основною з них він вважає необхідність схвалення прийнятних за нинішніх умов стандартів, що стосуються захисту навколишнього середовища.

НЕВЖЕ ПОБАЧИМО ЗНАМЕНИТУ ЯНТАРНУ КІМНАТУ?
Влада федеральної землі Саксонія дозволила буріння в Рудних горах поблизу містечка Дойчнойдорф. Там, в одній з недіючих шахт, за твердженням німецьких знавців, може бути захована знаменита Янтарна кімната.

Хайнц-Петер Хауштайн, колишній бургомістр Дойчнойдорфа, а нині депутат бундестагу від Вільної демократичної партії заявив минулого тижня, що знає, де може бути Янтарна кімната. За його словами, в околицях цього населеного пункту поблизу чеського кордону на глибині 20 метрів під землею знаходиться близько двох тонн дорогоцінних металів, частина з яких може належати Янтарній кімнаті. Принаймні на це вказують дані спеціальних приладів.
Про сенсаційну знахідку Хауштайн, котрий впродовж десяти років шукає унікальний витвір мистецтва, та ще один завзятий мисливець за скарбом Крістіан Ханіш, який нібито має документальне підтвердження того, що в Рудних горах заховано викрадені нацистами шедеври, повідомили пресі. Однак експерти в Німеччині та за кордоном скептично поставилися до заяв Хауштайна, вбачаючи в цьому вдалий піар-хід, аби привернути увагу ЗМІ й туристів до невеликого саксонського містечка. Якщо «восьме диво світу» з Царського Села (поблизу Петербурга) все-таки знайдуть, то передадуть державі, а шукачі скарбу отримають від німецького уряду винагороду.
Янтарну кімнату 1716 року король Пруссії Фрідріх Вільгельм І подарував Петрові І. Вона була змонтована спочатку в Зимовому палаці в Санкт-Петербурзі, а 1755-го перенесена до Царського Села. Під час Великої Вітчизняної війни гітлерівці вивезли витвір мистецтва до Кенігсберга. Його подальша доля не відома.
також у паперовій версії читайте:
  • КІПРІОТИ ОБРАЛИ ПРЕЗИДЕНТА
  • ТАНКИ «БУЛАТ» — НОУ-ХАУ УКРАЇНИ
  • УШАНУВАТИ ПАМ'ЯТЬ ПІКАССО МОЖНА В ЙОГО ЗАМКУ
  • НАСТОЯТЕЛЬ ХРАМУ РОЗБЕЩУВАВ НЕПОВНОЛІТНІХ
  • БОРОТЬБА ПРОДОВЖУЄТЬСЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».