Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ВОЛОДАР ПОЯСІВ
Українець Володимир Кличко в об’єднавчому поєдинку за титул чемпіона світу в надважкій вазі за версіями IBF/IBO та WBO, що проходив у нью-йоркському «Медісон сквер гарден», переміг росіянина Султана Ібрагімова. Він мав перевагу протягом 12 раундів і виграв за очками. Усі троє суддів віддали перемогу нашому землякові: 119:110, 118:110. 117:111.

Уперше за останні вісім років у надважкому дивізіоні відбувся об’єднавчий бій і переможцем у ньому став українець. Напередодні поєдинку Ібрагімов заявляв, що бій триватиме не більш як вісім раундів, тим самим натякаючи, що він відправить суперника в нокаут. Утім, прогнози росіянина не здійснилися. Кличко виграв, висловлюючись футбольним терміном, в одні ворота.
З 12 раундів двобою нічийним можна назвати лише перший, коли Кличко тільки «пристрілювався». З перших раундів Володимир дотримувався тактики, яку він застосовував в останніх 4-5 поєдинках на рингу під керівництвом Стюарда. Володимир не йшов на обмін ударами, тримав Ібрагімова на відстані, збиваючи лівою його атакувальні пориви і лівим джебом набираючи очки. Усе, що міг зробити Ібрагімов, це намагатися не програти нокаутом. Більш того, дагестанець жодного разу не побував в нокдауні. Лише в четвертому раунді Володимир вдався до правого джебу, діставши Ібрагімова двійкою. У перерві перед початком раунду Віталій Кличко, який перебував біля молодшого брата, вислухавши настанови Стюарда до Володимира, порадив йому частіше бити правою і сильніше притискати суперника до канатів. У шостому раунді Ібрагімов одного разу дістав Кличка лівим крюком. Нічого іншого Султану продемонструвати не вдалося. Після зближення Володимир вдало йшов у клінч. Глядачам такий бій, зрозуміло, не подобався, але Кличко-молодший, не звертаючи уваги на поодинокий свист, не відступався.
У сьомому раунді Ібрагімов пропустив два сильних удари правою. Росіянин намагався контратакувати, але майже всі його спроби були неефективними. У восьмому раунді Ібрагімов упав, але не від удару, а через втрату концентрації. В останні вісім секунд поєдинку Володимир міг вирішити долю двобою, коли після його удару правою росіянин ніби «поплив», але Кличко не пішов на добивання, уникаючи зближення з суперником, котрий на цій дистанції є дуже небезпечним. Наступний раунд знову минув теж за переваги українця. Після трьох поспіль ударів Ібрагімов, який, здавалося, мав би впасти, вистояв, лише присів, притримуючись за канати. У завершальних трьох раундах далася взнаки втома боксерів. На початку 10 раунду Ібрагімов «піднирює» під Кличка й обидва суперники, падаючи на підлогу, додають до боксу боротьби. Наприкінці 10 раунду Кличко двічі влучає в росіянина — спочатку правою знизу, а потім лівим джебом. Ібрагімова рятує лише гонг. 11 та 12 раунди Кличко проводить уже як чемпіон. Спроби Ібрагімова зблизитися чи вдарити, наражаються на захист українця та його клінч. Після завершення 12 раундів мало хто в залі «Медісон сквер гарден» сумнівався в тому, кому цього вечора дісталася перемога. Володимир Кличко за 11 років кар’єри на професіональному ринзі втілив у життя свою мрію, об’єднавши три чемпіонські титули. Тепер справа за його братом Віталієм. Для Володимира Кличка ця перемога стала 50-ою у боях (44 — нокаутом).

Михайло МИХАЙЛІВ
також у паперовій версії читайте:
  • ЖАННА БЛОК: «БЕЗ ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИ НЕ ЗАЛИШУСЯ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».