Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА КУЛЬТУРА
АНІ ЛОРАК СТАНЕ ЖІНКОЮ-ТІННЮ
До проведення міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення» — майже три місяці. Про те, що в нашому стрімкому світі нічого наперед визначеного немає, свідчать останні події, пов’язані з проголошенням незалежності краю Косово. Вони спричинили невпевненість у тому, що конкурс «Євробачення» відбудеться саме в Белграді. Проте, хай би як складались обставини, Україна визначилась не лише з учасницею, а й з піснею, яку вона виконає.

Останньої суботи лютого глядачі Першого Національного телеканалу могли стати свідками захопливої прямої трансляції заключного етапу національного відбіркового конкурсу пісні для «Євробачення-2008». Представниця нашої держави, заслужена артистка України Ані Лорак виконала п’ять композицій, і таким чином представила їх на суд двох журі — глядацького і кваліфікованого, що складалося з експертів (голосування було мішаним — 50% на 50 %).
Усі п’ять пісень варті участі в конкурсі — про це говорили і співачка, і члени журі Національної телекомпанії України. Зокрема, перші дві пісні — «Жду тебя» (музика Юрія Остапенка, слова Ані Лорак) та «Я стану морем» (композитор — Микола Бровченко, автор тексту — Віталій Волкомор) підкорювали своїм проникливим ліризмом, притаманним слов’янській музичній культурі. Англомовні композиції («The Dream of Brighter Day», «I’ll be your melody», «Shady Lady») відрізнялись іншими перевагами — ритмічною музикою, лаконічнішим текстом, танцювальністю і видовищністю. За невблаганною умовою, обрати треба було лише один твір. Переможницею стала пісня, що прозвучала під останнім, п’ятим, номером — «Shady Lady» («Жінка-тінь»). Музику написав усім відомий Філіп Кіркоров, слова — поет Карен Кавалер’ян (із піснями на його тексти в різні роки виступали на конкурсі «Євробачення» представники України, Росії, Білорусі, Вірменії й мали пристойні результати).
Після того, як визначили пісню — майбутню учасницю «Євробачення-2008», у прес-центрі Першого Національного відбулася прес-конференція: «Підсумки національного відбіркового конкурсу пісні для «Євробачення-2008». Олена Загороднюк, директор Творчого об’єднання музичних і розважальних програм НТКУ, зазначила: «Ми досягли поставленої мети: Перший Національний довів, що Ані Лорак — найкраща. Ми ще раз показали, що НТКУ не помилилася, запропонувавши саме цій виконавиці представляти Україну на «Євробаченні-2008».
Співачка, якій було присвячено ці схвальні слова, сказала: «Це була виснажлива праця — пісні надходили з усієї України, написані в різних стилях, приміром, шансон, весільні та інші. Справді, важко було вибрати найкращу композицію. В кожній пісні є душа, не можна їх порівнювати. Мені приємно, що перемогла композиція «Shady Lady», і загалом я задоволена результатом». Ані Лорак повідомила також, що пісень, презентованих нею на відбірковий конкурс, могло б бути більше, коли б не її величезна зайнятість як учасниці «Євробачення-2008» і співачки, котра постійно виступає з концертами. Тому не було часу зайнятися репертуаром прискіпливіше. Артистка пообіцяла, що працюватиме над вокалом і танцювальним малюнком композиції «Shady Lady».
Нагадаємо: Україна шість років поспіль бере участь у пісенному конкурсі «Євробачення». Минулого року нашу країну в Гельсінкі представляла екстравагантна Вєрка Сердючка, яка посіла друге місце. Згідно з новими правилами Європейської мовної спілки, незважаючи на друге місце Сердючки на торішньому конкурсі, Ані Лорак змагатиметься на рівних із усіма виконавцями, починаючи з півфіналу.
Думки журі експертів Національної телекомпанії України були різними. Зокрема, композитор Олександр Злотник, співак Олександр Пономарьов, музичний продюсер Роман Недзельський вважають, що Ані Лорак варто їхати на конкурс із піснею, забарвленою українським колоритом. Однак взяла гору інша точка зору: співачка має створити імідж, близький західним глядачам. Підсумки конкурсу «Євробачення» останніх років засвідчили його цілковиту непередбачуваність: колись говорили, що голос там — не головне, потім до категорії другорядних потрапили артистизм і гарний смак. Головне, мовляв, видовищність (із шоковим присмаком). Які ж якості виконавця найбільше поціновуватимуть цьогоріч, побачимо під час прямих трансляцій, які Перший Національний має намір показати 20, 22 і 24 травня.
також у паперовій версії читайте:
  • ЕСТАФЕТУ «НАДЗВИЧАЙКИ» ПРИЙМАЄ ФОРУМ ІНТЕЛІГЕНЦІЇ
  • «КОЛИ ЗА УКРАЇНУ МОЛИШ БОГА, ЗА МОВУ ПОМОЛИТИСЬ НЕ ЗАБУДЬ!»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».