Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ПЕРЕМОГА ПО-СЕСТРИНСЬКИ
Минулої неділі в Мельбурні фінішував перший з чотирьох турнірів найпрестижнішої у світі тенісу серії Великого шлему — відкритий чемпіонат Австралії.

Саме в останній день турніру визначився переможець у найпрестижнішому розряді — чоловічому одиночному, у суботу названо тріумфаторку жіночого сольного змагання, та наших співвітчизників набагато більше цікавив один з перших фіналів, адже в ньому грали українки.
Перша і третя ракетки нашої країни в одиночному розряді Олена і Катерина Бондаренки створили справжню сенсацію на відкритому чемпіонаті Австралії в парному розряді, у якому дотепер особливих успіхів не мали. Сестри переграли на шляху до фіналу кілька сіяних дуетів (в тому числі і перший за посівом Кара Блек (Зімбабве)/Лейзель Хубер (США)), а у вирішальному матчі Олена і Катерина зустрілися з білорускою Вікторією Азаренко та ізраїльтянкою Шахар Пеер. Програвши перший сет (2:6), наші співвітчизниці легко виграли другу партію (6:1), а у вирішальному сеті швидко довели рахунок до 5:1. Згодом вони примусили своїх шанувальників хвилюватися: програли три гейми поспіль, з рахунку 0:15 розпочали останній гейм, та все ж спромоглися після результату 15:30, 30:30, 40:30 реалізувати перший же матч-бол.
Таких досягнень в українському жіночому тенісі досі не було. Олена Татаркова брала участь у парному фіналі на Вімблдоні 1999 року, але, по-перше, змагань вона не виграла, по-друге, її партнерка (Маріанна де Швардт) презентувала Південноафриканську Республіку.
За словами самих дівчат, найважче їм було в другому раунді змагань, коли переможна перспектива ще не була такою очевидною. У зустрічі з китаянками Пень і Сун все вирішилося лише на тай-брейку третьої партії.
Ледь прилетівши до Києва, де їм вручили значки заслужених майстрів спорту, сестри Бондаренко вирушили до Харкова. Завтра там стартує поєдинок Кубка федерації проти збірної Бельгії. Українська команда представлена чи не найсильнішим складом — до Олени і Катерини долучилися також Тетяна Перебийніс і Марія Коритцева. А от бельгійки змушені обійтися без свого лідера Жюстін Енен. Без неї в складі наших суперниць — самі «темні конячки»: Яніна Вікмайєр (163-тя ракетка світу), Каролін Мае (185-та), Кірстен Фліпкенс (295-та) і 15-річна Тамарін Хендлер (573-тя).
Та повернімося до відкритого чемпіонату Австралії і згадаймо про одиночні розряди. Спочатку французький збурювач спокою Жо-Вілфред Цонга переграв у півфіналі другу ракетку світу іспанця Рафаеля Надаля. Нинішній «король ґрунту» адекватно почувається і на швидших покриттях, та проти потужної і точної гри темношкірого француза був безсилий — 2:6, 3:6, 2:6.
Третій за світовим рейтингом серб Новак Джокович знайшов вагомі аргументи у грі проти найкращого тенісиста планети Роджера Федерера. Критичний момент настав у першому сеті: перша ракетка світу, швейцарець вів перед з рахунком 5:4 і подавав на партію, та Джокович знайшов у собі сили зробити зворотній брейк, а згодом вирвав перемогу — 7:5. У наступні два сети події відбувалися теж за сценарієм Джоковича — 6:3, 7:6.
Фінал сенсацій не приніс. Стартового запалу Цонги вистачило для того, щоб виграти перший сет (6:4), але три наступні партії впевнено контролював Новак Джокович (6:4, 6:3, 7:6). «Я дуже люблю свою країну і пишаюсь тим, що став першим сербом, який переміг на турнірі Великого шлему»,— сказав після завершення вирішального матчу Джокович. Він також подякував уболівальникам, які заради підтримки співвітчизника приїхали на Зелений континент.
Не має засмучуватися і Цонга, для якого австралійський фінал став першим на турнірах серії Великого шлему. «Побачимося наступного року»,— оптимістично резюмував свій виступ 22-річний француз.
Не менш очікуваною була й перемога росіянки Марії Шарапової. Фахівці сприймали як достроковий фінал її чвертьфінальне протистояння з першою ракеткою світу Жюстін Енен. Той поєдинок Марія впевнено виграла, а у фіналі не мала проблем зі ще однією представницею Сербії Аною Іванович — 7:5, 6:3.
До речі, після останньої перемоги Шарапова приєдналася до своєрідного елітарного клуб, у якому перебувають сестри Вільямс і Жюстін Енен. Лише цим тенісисткам у ХХІ столітті вдавалося перемагати на турнірах серії Великого шлему, не програвши жодного сету.
також у паперовій версії читайте:
  • СЕРГІЙ МАЛИК:«ЦЕ НЕ СПОРТ, А «ВЕЛИКА ПРИГОДА»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».