Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ОЦЕ ТАК КАРТИНА...
Івано-франківський художник Роман Бончук презентував у столичному Українському домі найбільший нині за розмірами мистецький об'єкт — епічне полотно «Мегаісторія України». Картина, написана олійними фарбами за технологіями станкового живопису, має розміри 30х5 м, тобто площа художньо опрацьованої поверхні становить 150 м2. На полотні зображено більше тисячі портретно виписаних персонажів вітчизняної історії й десятки намальованих об'єктів — храмів та інших святинь, а центром картини є Богородиця Одигітрія Софійного чину як символ вічної стражденності й незборимості нашої країни.

Автор розповів, що працював над твором, задуманим як оспівування злетів і осмислення катастроф українського духу за тисячоліття нашої історії, близько двох років. Коли розпочинав роботу, думки встановити рекорд не було, а мав намір донести духовний месидж про необхідність звертатися до власної історії та культури і що все залежить від нас самих.
Замовника картини, за словами художника, теж не було. «Це була моя власна ініціатива. Після Майдану я досліджував різні періоди в історії України, а потім виникла ідея узагальнити свої пошуки в історії в такій великій картині»,— сказав він. Відповідаючи на запитання стосовно того, чи не запозичив він ідею об'єднати всю історію в одній картині в російського художника Іллі Глазунова, пан Роман зазначив, що «паралелі простежуються, але в мене був свій підхід і відмінності майже в кожному аспекті: й в композиційному, і в кольорі, й в сюжетній лінії, й в розмірах».
Митець розповів також, що планує створити картину «Хроніка людства» від появи людини аж до нашого часу.

ЗВЕРТАЄМОСЬ ДО СПАДКОЄМЦІВ
На чорноморському острові Зміїний облаштовують нову прикордонну заставу. Виконання цього доручення Президента України, яке він дав під час робочої поїздки до Придунав'я в листопаді минулого року, проконтролював голова Держприкордонслужби України генерал-полковник Микола Литвин.

В урочистій обстановці в день Соборності України в основу будівлі застави було закладено капсулу з листом-зверненням до нащадків, майбутніх громадян. На виконання доручення глави держави Віктора Ющенка, йдеться в посланні, ми, генерали, офіцери, військовослужбовці контрактної служби, будівельники, закладаємо на українському острові Зміїний (селище Біле) приміщення для нової застави — форпосту нашої держави на Чорному морі як свідчення її міжнародного авторитету. Наша мета, заявили учасники церемонії,— могутня, процвітаюча, незалежна Батьківщина, мир і щастя для прийдешніх поколінь. Послання звернуто до спадкоємців-українців, його першим підписав глава Прикордонслужби країни.
також у паперовій версії читайте:
  • БІЛОРУСИ ВІДБИВАТИМУТЬ СВІТЛО
  • У ДАВОСІ — ЕКОНОМІЧНИЙ ФОРУМ
  • СУД ЗАХИСТИВ ГАНГАНА
  • КАСЬЯНОВА ЗНЯЛИ З ДИСТАНЦІЇ
  • ВАЛЕНТІНО ПОСТАВИВ КРАПКУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».