Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
БУБЛИК ЗА... ТИСЯЧУ ДОЛАРІВ

Незвичайно дорогу здобу випечено зі звичайного тіста. Секрет у тому, що саме покладено на тісто зверху. А це — ягоди ехінопсилону, що росте в Гімалаях, джем з ягід винограду сорту рислінг, листочки їстівного золота і головне — крем з найдорожчих білих трюфелів.
«Я хотів приготувати щось таке, що змусило б заговорити весь Нью-Йорк і виявило б мою пристрасть до змін та якісних інгредієнтів,— каже шеф-кухар Френк Тіхуак.— Бублик — типово нью-йоркська їжа, ось чому я вибрав як основу саме його. А білі трюфелі — це такий інгредієнт, який підносить будь-яку страву на якісно новий рівень».


СЛОНИХУ ВІДПРАВИЛИ НА ПЕНСІЮ
Слониху Меггі, після того як вона чверть століття «пропрацювала» в зоопарку на Алясці, доправили спеціальним авіарейсом на базу американських ВПС «Тревіс», а звідти у великовантажному трейлері до міні-заповідника Американського товариства захисту тварин-акторів, що на півночі Каліфорнії, повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.
Військово-повітряні сили США дали згоду на транспортування Меггі — єдиного представника «слонового племені» на Алясці — після того, як стало зрозуміло, що жоден цивільний літак не придатний для цієї мети. «Перекидання» слонихи стало спеціальною тренувальною місією для військових льотчиків і наземних служб.
У новій «домівці» Меггі житиме разом із ще дев'ятьма слонами-пенсіонерами на просторій ділянці площею 12 гектарів. На Алясці вона задовольнялася кліткою з бетонною підлогою і невеликою загорожею завширшки у кілька десятків метрів. З Африки на Аляску Меггі привезли ще дитиною в 1983 році.
Причиною дострокового «звільнення» Меггі із зоопарку Аляски став поганий стан здоров'я. Двічі за рік слониха падала і не могла самостійно підвестися. Востаннє їй на допомогу викликали пожежну команду з підйомним краном. Власники зоопарку побудували для неї спеціальну бігову доріжку вартістю 100 тис. доларів. Але ніякі вмовляння не змусили тварину тренуватися. Тоді вирішили перевести Меггі до іншого зоопарку. Але захисники прав тварин почали вимагати, щоб після 25 років «за ґратами» слониху відправили на заслужений відпочинок.
«Пенсійний фонд» Меггі становить 750 тис. доларів. Цю суму як пожертву надав колишній американський телеведучий Боб Баркер.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • МІСЯЦЕСЛІВ
  • ІМЕНИННИКИ В ГРУДНІ
  • ЕКСПО
  • ДИВА
  • ФАКТ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».