Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
СНІГОВА ПЕРЕМОГА «ДИНАМО»
Центральним матчем шістнадцятого туру стала зустріч київського «Динамо», чемпіона останньої першості, з віце-чемпіоном — донецьким «Шахтарем». Увесь день у Києві падав сніг, і перед поєдинком на полі практично не було видно трави. Тож не дивно, що жахливі погодні умови змушували гравців помилятися в простих ситуаціях.

Команди досить активно розпочали зустріч, і небезпечні моменти доволі часто виникали біля обох воріт. У складі «Шахтаря» особливою наполегливістю відзначалися Жадсон і Гладкий. Відповідь «Динамо» — удар у поперечину Допілки та небезпечний постріл Гусєва. Не готовий до гри на засніженому полі сенегалець Папе Діакате дістав травму. Як з’ясувалося після матчу, у гравця рецидив старої травми — перелом плеча. А невдовзі господарі відкрили рахунок. Відзначився Бангура — він завершив триходівку, яку розпочали Гіоане та Рінкон.
У перерві з динамівського газону спробували прибрати сніг, та вичистити його так і не вдалося. На початку другої 45-хвилинки інтрига загострилася. За сумнівне порушення проти Гладкого у володіннях Шовковського арбітр з Данії Клаус Бу Ларсен, не вагаючись, вказав на одинадцятиметрову позначку. Суддівський вирок чітко реалізував Жадсон. Але вже через шість хвилин господарі повернули втрачене. І знову забив Бангура. Наприкінці зустрічі африканець міг оформити і хет-трик, але влучив у штангу. Тож 2:1 — перемога «Динамо».
Мірча Луческу, головнний тренер «Шахтаря»:
— Як на мене, сьогодні гра не повинна була відбутися. І все ж «Динамо» здобуло заслужену перемогу. Суперник показав характер і досяг того, чого прагнув.
Олег Лужний, головнний тренер «Динамо»:
— Хочу подякувати своїм гравцям. Вони повністю виконали план на гру.— Завдання може бути одне — тільки перемогти. Щодо тактики: у пас на засніженому газоні грати було неможливо. Пас можна було давати тільки за спину захисникам і потім атакувати їх. Усе просто: менше коротких передач — менше помилок.
* * *
Після гри з «Шахтарем» в Олега Лужного з’явився додатковий стимул до праці. Президент «Динамо» Ігор Суркіс зізнався, що Йожеф Сабо вже не повернеться на тренерський місток його команди. І якщо Олег Лужний досягне позитивних результатів, він стане одним з претендентів на посаду головного тренера.
З-поміж підсумків інших матчів варто відзначити перемогу сімферопольської «Таврії» над ужгородським «Закарпаттям» з рахунком 4:1. Хоча результат і не зовсім точно відображає перебіг гри. Завдяки зусиллям Ідахора кримчани на п’ятій хвилині повели в рахунку. За шість хвилин Ксьонз поновив паритет. У середині першого тайму арбітр не зарахував ще одного взяття воріт «Таврії» — нібито через офсайд. Після перерви господарям поталанило тричі розписатись у воротах закарпатців. Відзначилися Любенович, Гоменюк і Ковпак. ФК «Харків» розійшовся миром з «Чорноморцем» — 1:1, «Дніпро» здолав «Кривбас» — 2:1. З таким самим рахунком столичний «Арсенал» обіграв донецький «Металург». А поєдинок «Зоря» — «Ворскла» так і не відбувся. Через завірюху полтавчани не дісталися до місця проведення гри. Заслухавши інформацію представників полтавської команди, члени бюро ПФЛ вирішили зарахувати гостям технічну поразку.
Таким чином після шістнадцяти ігор турнірну таблицю, як і раніше, очолює донецький «Шахтар», в активі якого сорок очок. Другим йде «Дніпро». У команди Олега Протасова — 37 пунктів. Відрив від «гірників» тепер становить лише три очки. У доробку «Динамо» — 33 очки. Кияни повернули собі третю сходинку турнірної таблиці. Лише за додатковими показниками вони випереджають харківський «Металіст».

Результати всіх матчів туру:
ФК «Харків» — «Чорноморець» — 1:1
Голи: Самборський 55 — Коритько 27 (пен)
«Карпати» — «Металург» (З) — 1:3
Голи: Худобяк 1 — Квірквелія 31, Челядинський 42, Силюк 67
«Кривбас» — «Дніпро» — 1:2
Голи: Костиишин 67 — Самодін 44,, Ворбей 61
«Металург» (Д) — «Арсенал» — 1:2
Голи: Міту 66 — Жоземар 17, Закарлюка 54
«Таврія» — «Закарпаття» — 4:1
Голи: Ідахор 5, Любеновіч 65, Гуменюк 78, Ковпак 89 — Ксьондз 11
«Динамо» — «Шахтар» — 2:1
Голи: Бандура 4, 53 — Жадсон 47 (пен)
«Нафтовик-Укрнафта» — «Металіст» — 0:2
Голи: Слюсар 44, Антонов 85
«Зоря» — «Ворскла» — (технічна поразка гостей)
також у паперовій версії читайте:
  • «ЗЕНІТ» — ЧЕМПІОН!

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».