Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
СИНХРОННІ ПЕРЕМОГИ ФАВОРИТІВ
У поєдинках чотирнадцятого туру чемпіонату України з футболу у вищій лізі особливих сенсацій не сталося. Фаворити здобули прогнозовані перемоги, хоча для цього їм і довелося докласти чимало зусиль.

Лідер першості донецький «Шахтар» приймав одного з аутсайдерів чемпіонату — ФК «Харків». Особливої інтриги в цьому матчі не передбачали. Проте в грі гірників в останніх поєдинках спостерігається спад. Поразки від «Ворскли» й «Мілана» — яскраве свідчення. Гості мали ще один привід для оптимізму. Минулого сезону, коли донеччани були в «психологічній ямі», вони поступилися харківському клубу, чим позбавили себе будь-яких, навіть теоретичних, шансів на чемпіонство. І хоча снаряд двічі в одну вирву не влучає, у футболі буває все.
Як і належить лідерові, «Шахтар» з перших хвилин вдався до штурму воріт Худжамова. Проте не скориставшись кількома шансами, «гірники» несподівано пропустили гол у свої ворота. Як і в останньому матчі проти «Мілана», це сталося після розіграшу кутового. На 23-й хвилині захисники залишили Соколенка самого, і він встиг пробити по м'ячу. Господарям знадобилося 20 хвилин, щоб відновити рівновагу. У швидкій контратаці Кастільйо змусив помилитися Гунчака — і той забив гол у власні ворота.
На початку другого тайму господарі завдяки Лукареллі вийшли вперед. Італієць заробив одинадцятиметровий і сам його реалізував. У подальшому господарі кілька разів проґавили нагоду збільшити свою перевагу, а на останніх хвилинах: ледь не втратили перемогу. Рібейро на другій доданій хвилині зі штрафного влучив у штангу.
Не легшою виявилася домашня перемога дніпропетровського «Дніпра» над запорізьким «Металургом». Господарі на 19-й хвилині повели в рахунку. Триходівка Льопа— Воробей— Самодін завершилася шостим м'ячем у чемпіонаті російського легіонера «Дніпра». Через 10 хвилин «Дніпро» міг подвоїти свою перевагу. За гру рукою у власному штрафному майданчику гостей покарали одинадцятиметровим ударом, проте Шелаєв пробив вище воріт. У другому таймі «Дніпро» сповільнив темп, тож гості намагалися реалізувати гольові моменти, але їм так і не вдалося вразити ворота Кернозенка. Це сотий «нульовий» матч голкіпера дніпрян.
Київське «Динамо» вдало побувало в Полтаві — команда Йожефа Сабо переграла місцеву «Ворсклу». Єдиний гол у матчі на рахунку Ісмаеля Бангура. Гвінеєць забив його на 9-й хвилині поєдинку. До речі, капітан «Динамо» Сергій Ребров і ще один динамівець Олександр Алієв можуть опинитися в іншому столичному клубі. Чутки про їхній можливий перехід до «Арсенала» здаються хоча й несподіваними, проте цілком логічними. Форвард, у якого погані стосунки з наставником «динамівців» Йожефом Сабо, і півзахисник, який не знаходить собі місця в складі, схоже, приречені залишити команду, що перебуває на порозі кадрової революції. «Усе може бути. Я завжди говорив, що люблю цей клуб і хочу грати всім серцем. Але побачимо, як буде далі»,— сказав в інтерв'ю ЗМІ Сергій Ребров.
Два голи побачили глядачі в домашньому матчі харківського «Металіста» проти донецького «Металурга». Спочатку м'яч побував у сітці воріт гостей. Сталося це після вдалого удару Марко Девіча, якому цього дня виповнилося 24 роки. Але «металурги» все-таки засмутили іменинника, зрівнявши рахунок. М'яч у ворота харків'ян забив Мендоса — 1:1.
У Києві місцевий «Арсенал» зустрічався з «Кривбасом». За 90 хвилин поєдинку команди не спромоглися бодай по разу «розписатися» у воротах суперника. У другому таймі непогану нагоду змарнував «канонір» Сергій Симоненко — м'яч після його удару вдарився об поперечину. Криворіжці також шукали щастя біля воріт суперника, але фортуна цього дня їм не усміхнулася — 0:0. Ті ж таки нулі й у двобої «Закарпаття» — «Нафтовик».
Львівські «Карпати» в Одесі з розгромним рахунком 0:4 поступилися «Чорноморцю». У цій зустрічі арбітр призначив три пенальті у ворота гостей і вилучив двох гравців львівської команди. Однак варто зауважити, що всі покарання були заслуженими.
Отже, всі лідери перемогли, тому їхні позиції в таблиці після 14-го туру не змінилося. Перше місце і надалі впевнено утримує «Шахтар». В активі гірників — 37 залікових пунктів. «Дніпро» — на другому місці. Команда Олега Протасова набрала 31 очко. На пункт менше в нинішнього чемпіона — «Динамо».

Результати матчів туру:
«Чорноморець» (Одеса) — «Карпати» (Львів) — 4:0
Голи: Васкес 12, Коритько 42 (пен), Бугайов 70 (пен), Полтавець 89
«Закарпаття» (Ужгород) — «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка) — 0:0
«Ворскла» (Полтава) — «Динамо» (Київ) — 0:1
Гол: Бангура 9
«Арсенал» (Київ) — «Кривбас» (Кривий Ріг) — 0:0
«Металіст» (Харків) — «Металург» (Донецьк) — 1:1
Голи: Девіч 61 — Мендоса 85
«Шахтар» (Донецьк) — ФК «Харків» — 2:1
Голи: Гунчак 43 (автогол), Лукареллі 47 (пен) — Соколенко 23
«Таврія» (Сімферополь) — «Зоря» (Луганськ) — 2:0
Голи: Гоменюк 6 (пен), Йокшас 65
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Металург» (Запоріжжя) — 1:0
Гол: Самодін 19
також у паперовій версії читайте:
  • ПЕРШИЙ ІСПИТ «АРСЕНАЛУ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».