Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
КУБОК УКРАЇНИ: «ІЛЛІЧІВЕЦЬ» У ЗВИЧНІЙ КОМПАНІЇ
Посеред тижня відбулися матчі 1/8 фіналу футбольного Кубка України. На цій стадії змагань відсіялися майже всі команди нижчих ліг. Єдиним представником першого дивізіону залишився маріупольський «Іллічівець», та в цьому немає нічого дивного — по-перше, підопічні Семена Альтмана нині перебувають серед лідерів першої ліги, по-друге, сама неучасть приазовської команди в чемпіонаті України серед клубів вищої ліги все ще сприймається як непорозуміння, що має бути виправленим.

Коли ж серед восьми матчів, проведених у середу, спробувати виокремити центральний, то, напевне, йтиметься про протистояння одеського «Чорноморця» і харківського «Металіста». Обидва колективи мають обґрунтовані єврокубкові амбіції, а Кубок України в його нинішньому форматі є турніром, достатньо зручним, аби потрапити на міжнародну арену. Судіть самі: для того, щоб наступної осені представляти Україну в Кубку УЄФА, команді вищої ліги достатньо виграти п'ять дуелей — в 1/16, 1/8 фіналу, чвертьфіналі, півфіналі і головному матчі. Втім, з високою імовірністю може вистачити і чотирьох перемог — коли суперником у фіналі стане команда, що стартуватиме в Лізі чемпіонів УЄФА.
Одеська зустріч розпочалася без розвідки — перший гол був забитий вже на 11-й хвилині. Нігерійський легіонер «Металіста» Нвоха вивів на побачення з Руденком ще одного представника Чорного континенту — івуарійця Зезе, і співвітчизник Дідьє Дрогба майстерно перекинув м'яча через голкіпера. Після цього першим номером заграли господарі, та відновити рівновагу довго не вдавалося. А коли дехто з гравців «Металіста» подумки вже були в роздягальні, право на кутовий удар здобув Шищенко. Сергій сам виконав подачу, воротар харків'ян Тлумак невпевнено зіграв на виході, і Васкес переправив м'яч до воріт.
Одразу по перерві «Металіст» повернув собі перевагу в рахунку, підопічні Мирона Маркевича теж зробили це після подачі кутового. Махдуфі подав на дальній кут воротарського майданчика, Папа Гуйє пробив, і після рикошету додав м'яча в сітку Девіч. Нова відповідь одеситів не забарилася. Господарі знайшли вільну зону в правій частині штрафного майданчика харків'ян і вивели на побачення з Тлумаком Білецького, який не схибив — 2:2. Як з'ясувалося згодом, це був останній гол, забитий у цьому протистоянні з гри. На 60-й хвилині Гуменюк вирішив помститися Девічу за підкат ззаду, і суддя Олег Зубарев не мав іншої ради, як вилучити свого тезку з формулюванням «удар суперника рукою під час гри». На реалізацію зайвого гравця «Металіст» отримав рівно годину — половину часу в 90-хвилинній основні, ще половину — в овертаймі. Але тут настав бенефіс Руденка: голкіпер «тягнув» усе, що летіло в його ворота. Забити могли Девіч, Рикун, Зезе, Давидов ще в другому таймі, той самий Рикун мав відзначатися в другій п'ятнадцятихвилинці додаткового часу... Коли ж настала черга післяматчевих пенальті, сумнівів у фавориті лотерейного розіграшу не було. Пропустивши удар Обрадовича в «дев'ятку», Руденко парирував удари Бордіяна і Едмара, а Ганцаржик запустив м'яча «по горобцях». Натомість Васкес, Коритько і Бугайов упевнено переграли Тлумака. Отже, «Чорноморець» — у чвертьфіналі.
У післяматчевих серіях одинадцятиметрових ударів здобули свої путівки також охтирський «Нафтовик» і сімферопольська «Таврія». Аутсайдер вищої ліги в Чернігові зустрівся з місцевою «Десною», яка нині йде на четвертому місці в першому дивізіоні. Основний час завершився з рахунком 1:1 (Єрмоленко в першому таймі з пенальті забив у складі господарів, а Котенко по перерві відновив рівновагу з гри). У серії пенальті фортуна була на боці охтирської команди — 4:2.
За 120 хвилин матчу в Тернополі «Таврія» так і не спромоглася забити бодай один м'яч у ворота «Ниви», яка нині виступає в другій лізі. А от пенальті кримчани пробили краще, перемігши з рахунком 6:5.
З однаковим рахунком 4:1 переграли своїх опонентів гранди вітчизняного футболу. Київські динамівці вже до п'ятнадцятої хвилини отримали солідну перевагу над середняком першої ліги — сімферопольским «Ігросервісом». Свої автографи у воротах Єрещенка залишили Максим Шацьких, Карлос Корреа та Ісмаель Бангура. Після цього матч остаточно перетворився на товариський, і в другому таймі команди обмінялися «подарунками» — на 54-й хвилині Володимир Мартинов забив гол престижу, а наприкінці зустрічі повернув розгромну різницю в рахунку Тіберіу Гіоане.
За формальними ознаками для донецького «Шахтаря» поєдинок 1/8 фіналу мав скластися важче. Нібито вищим був і клас суперника — столичний «Арсенал» все-таки в елітарній групі виступає. Та насправді для гірників, які вийшли на поле напіврезервним складом (достатньо сказати, що в «основі» не було жодного бразильського хавбека), все виявилося майже так само просто, як і для киян на сімферопольському стадіоні «Фіолент». На третій хвилині забив Томаш Хюбшман, а на 12-й — Брандао. Щоправда, в донецькому протистоянні було трохи більше інтриги, адже на 42-й хвилині Ессола опинився в потрібному місці в слушний час і до мінімуму скоротив відставання. Утім, це був лише епізод, адже по перерві бразильські півзахисники, які вийшли на заміну, зробили рахунок таким самим, який був зафіксований і в матчі чемпіонату України. Спочатку свій перший гол у помаранчево-чорній формі забив 18-річний Вілліан, згодом, ледь вийшовши на поле, відзначився Жадсон.
У «металургійному дербі» донецький «Металург» на виїзді здобув вольову перемогу (2:1) над алчевською «Сталлю», яка нині виступає в першій лізі. Полтавська «Ворскла» на Одещині переграла ще одного середняка цієї ліги — овідіопольський «Дністер» (1:0). Маріупольский «Іллічівець», як ви вже знаєте, став єдиним представником першого дивізіону у чвертьфіналі. Для цього на виїзді треба було переграти ФК «Львів» — 2:1.
Жеребкування наступної стадії Кубка України відбудеться сьомого листопада.
також у паперовій версії читайте:
  • ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ЛАКМУС УКРАЇНСЬКОГО БАСКЕТБОЛУ
  • ПІДМОСКОВНІ ГОЙДАЛКИ КИЇВСЬКОГО «СОКОЛА»
  • «ДИНАМО» ВІДМОВЛЯЄ «БАРСЕЛОНІ»...

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».