Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА КРИМІНАЛ
ПРОДАЄТЬСЯ... «ХВОРОБА»
Відвертих оголошень про купівлю хвороби не побачиш ніде, але посередників, які обіцяють її «оформити», на жаль, вистачає, оскільки українці звикли до того, що на болячках, точніше на документах про їхню наявність, можна заробити.

Маючи довідку про страшний недуг, можна претендувати на отримання групи інвалідності, а коли домовитися з членами лікарської комісії, то можна одержати документ про втрату працездатності. Це вже реальні гроші у вигляді пенсії, й витрати на придбання «хвороби» невдовзі з лихвою окупляться грішми з державного бюджету. Схема отримання щомісяця невеликих, але стабільних грошей сподобалася багатьом, тож лише цьогоріч у сфері охорони здоров’я викрито понад 120 злочинів, пов’язаних із хабарництвом.
Так, у Львівській області було викрито працівницю однієї з районних лікарень. Жінка заробляла тим, що обіцяла через свої зв’язки і знайомства в системі охорони здоров’я отримати бажану медичну довідку. Шістнадцять працівників одного з місцевих підприємств повірили їй та дали понад 18 тисяч гривень для подальшого передавання лікарям, котрі за таку винагороду мали без медичного обстеження виявити у них силікоз легенів — професійне захворювання шахтарів. Однак зібрані з людей гроші посередниця нікуди не передала, а витратила на власні потреби. Її справою зайнялися працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю (ДСБЕЗ) Львівщини, котрі викрили зловмисницю. Під час розслідування, яке проводила прокуратура, провину шахрайки довели. За вироком суду її на три роки позбавили волі з конфіскацією половини особистого майна на користь держави.
На Донеччині працівники ДСБЕЗ викрили злочинну групу ескулапів. Керував її діяльністю голова медико-санітарної експертної комісії, з яким були у змові лікар-терапевт і лікар-невропатолог. За надання медичного висновку, що надалі ставав підставою для призначення пенсії з інвалідності, вони вимагали від пацієнтів хабарі. Проти них порушено кримінальну справу.
Цікаво, що у столиці поточного року працівники ДСБЕЗ виявили та задокументували лише два факти хабарництва з боку службових осіб закладів охорони здоров’я за надання довідок зі встановлення інвалідності. Це непропорційно мало на загальному тлі України, тож хотілося б сподіватися, що київські медики — найчесніші у державі.
Утім, заробляти, виявляється, можна не лише на здорових людях, роблячи їх на папері недужими, а й на мертвих. Так, на Луганщині працівники ДСБЕЗ затримали «на гарячому» завідувача патолого-анатомічного відділення лікарні під час отримання у службовому кабінеті хабара — 650 гривень. Їх дав чоловік, який хотів отримати довідку про наявність у його померлого батька професійного захворювання. Син намагався використати цей документ, щоб одержати грошову допомогу. Натомість довелося відповідати на запитання слідчих. Під час розслідування цієї справи спливли ще сім фактів отримання хабарів на загальну суму 3,5 тисячі гривень. Як бачимо, мертві душі навіть після смерті можуть «допомагати» збагатитися медикам і родичам, котрі, втративши близьких, не забувають про можливість одержати зайву копійчину допомоги від держави.

За повідомленням ДЗГ МВС України
також у паперовій версії читайте:
  • КУДИ ПРЯМУЄ ПЕНІТЕНЦІАРНА СИСТЕМА?
  • ХРОНІКА ПРИГОД
  • ОБЕРЕЖНО, СКАНЕР!

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».