Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ПЕРША ПОРАЗКА ШАХТАРЯ
Тринадцятий тур чемпіонату України з футболу у вищій лізі додав інтриги чемпіонським перегонам. Донецький «Шахтар» зазнав першої поразки в першості. Натомість київське «Динамо» «вимучило» перемогу в грі з ужгородським «Закарпаттям». Перервати переможну серію «гірників» у національному чемпіонаті, що складалася з 11 матчів, вдалося криворізькому «Кривбасу».

У перші 45 хвилин поєдинку вихованці Мірчі Луческу створили лише один гольовий момент. На 21-й хвилині Брандау вийшов віч-на-віч з Хіді і не влучив у ворота. На 37-й пробивав з 16 метрів Жадсон, але безуспішно. А за хвилину до завершення першого тайму вже «Кривбас» мав нагоду уразити ворота «гірників». «На побачення» з П’ятовим, після помилки Жадсона, виходив Опря, проте замість ударити по воротах він вирішив віддати м’яч Сачку. Передачу перехопив Чигринський.
Після перерви донеччани лише перші 15 хвилин загрожували воротам Хіді, а згодом послабили натиск. Господарі, навпаки, вдало застосовували пресинг і швидкі контратаки. Спантеличені «гірники» почали припускатися помилок. В одному з епізодів після удару Костишина м’яч влучив у поперечину. Через кілька хвилин Опря поцілив у штангу. На 81-й хвилині «Кривбас» таки забив гол. Бульку з правого флангу навісив на Мотуза, який завдав удару головою, П’ятов відбив м’яч, але шкіряна куля закотилася за лінію воріт. Відігратися, «гірникам» так і не пощастило. «Ми втратили дуже важливі три очки. «Кривбас» заслужив цю перемогу, особливо за ті двадцять хвилин у другому таймі,— сказав після гри Мірча Луческу.— Господарі мали б подякувати й мені за те, що не випустив на поле Кастільо раніше. Вітаю команду Тарана з перемогою. Вони грали саме так, як треба було для перемоги».
Київське «Динамо» вдома здолало «Закарпаття» — 1:0. Три очки «динамівцям» далися нелегко, а вболівальники столичної команди й далі нарікають на низьку якість гри своїх улюбленців. Йожеф Сабо після несподіваної поразки від «Нафтовика» відмовився від експериментів зі складом. Повернувся до основи Діакате, на заміну вийшов Бангура. На полі також з’явився «динамівський» ветеран Белькевич, тоді як для Реброва не знайшлося місця навіть у запасі.
На дев’ятій хвилині матчу після удару півзахисника гостей Браїли м’яч влучив у поперечину. До перерви «Динамо» нічим особливим у нападі не відзначилося. У другому таймі господарі активніше зіграли в нападі і провели одну результативну атаку. На 59-й хвилині після удару Бангури Чижевський вибив м’яч з порожніх воріт, а після подачі кутового з відстані двох метрів шкіряну кулю буквально вгатив у сітку воріт закарпатців Рінкон — 1:0. Виграли, і це добре,— сказав на післяматчевій прес-конференції Йожеф Сабо.— Створили багато моментів, але немає реалізації. Якщо є виходи сам на сам, то хоча б через раз з них треба скористатися».
Дніпропетровський «Дніпро» здобув домашню перемогу над сімферопольською «Таврією». Перший м’яч у ворота кримчан влетів майже одразу — на другій хвилині відзначився Олександр Грицай. До перерви господарям вдалося забити й удруге: пенальті реалізував Олег Шелаєв. «Таврія» скоротила відставання на початку другої 45-хвилинки. Володимир Гоменюк, як і Шелаєв, точно пробив з позначки. Але на більше гості не спромоглися. Отже, 2:1 на користь «Дніпра». «Металіст» виявися сильнішим у харківському «дербі». Як і в Дніпропетровську, в цьому поєдинку також не обійшлося без пенальті. Саме після удару з одинадцятиметрового Мілан Обрадовіч вивів команду Мирона Маркевича вперед. Футболісти «Харкова» так і не спромоглися гідно відповісти суперникам. Тим часом «Металіст» подвоїв перевагу: у доданий арбітром час Зезе зняв усі питання щодо переможця — 2:0.

Результати матчів 13-го туру:
«Металург» (Донецьк) — «Ворскла» (Полтава) — 0: 0
«Кривбас» (Кривий Ріг) — «Шахтар» (Донецьк) — 1:0
Гол: Мотуз 81
«Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка) — «Зоря» (Луганськ) — 0:0
«Металург» (Запоріжжя) — «Чорноморець» (Одеса) — 0:2
Голи: Тищенко 70, Васкес 83
«Динамо» (Київ) — «Закарпаття» (Ужгород) — 1:0
Гол: Рінкон 60
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Таврія» (Сімферополь) — 2:1
Голи: Грицай 2, Шелаєв 36(пен.) — Гуменюк 47(пен.)
«Карпати» (Львів) — «Арсенал» (Київ) — 0:0
ФК «Харків» — «Металіст» (Харків) — 0:2
Голи: Обрадовіч 57(пен), Зезе 90
також у паперовій версії читайте:
  • РИМСЬКА ФЕЄРІЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».