Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
В УКРАЇНІ ПОДЕШЕВШАЄ СОНЯШНИКОВА ОЛІЯ
Вартість олії в торгових мережах України найближчим часом знижуватиметься до 8–8,5 грн за літр. Про це повідомив генеральний директор асоціації «Укроліяпром» Степан Капшук. Проте колишньої ціни — шість гривень за літр — не буде. Пан Капшук зазначив, що олії і насіння соняшнику в Україні достатньо (цього року зібрано 4 138 тис. тонн сировини). Потрібно лише вгамувати ажіотажний попит на цей продукт.

Урядовці обіцяють, що для того, аби запобігти зростанню ціни на олію, буде збільшений обсяг її реалізації на розлив. Колись на цю продукцію був великий попит. До того ж вона ароматніша і дешевша. До регіонів, де виникне підвищена потреба в цьому харчовому продукті, буде забезпечене підвезення додаткових її партій.
За повідомленням уряду, станом на 20 вересня середні роздрібні ціни на соняшникову олію в Україні становили 7,77 грн літр, тоді як 20 вересня 2006 року цей показник дорівнював 6,15 грн літр, а 30 грудня 2006 року — 5,93 грн літр, тобто, починаючи з кінця серпня роздрібні ціни на соняшникову олію зросли в середньому на 30% проти показника початку 2007 року.

КАЛІФОРНІЯ БОРЕТЬСЯ ЗІ СТИХІЄЮ
Ситуація на охопленому масштабними лісовими пожежами американському штаті Каліфорнія потроху поліпшується. За даними метеорологів, є підстави сподіватися, що невдовзі ущухнуть пустельні вітри, які поширювали полум'я. Місцеві пожежні служби повідомили, що їм удалося приборкати вогонь у деяких місцях.

П'ятеро осіб загинуло та понад 50 — поранено, повідомляють місцеві ЗМІ. Свої домівки були змушені полишити майже 880 тисяч мешканців південної частини штату, евакуація людей триває. За словами речника департаменту надзвичайних ситуацій штату Каліфорнія Паула Фієста, це — наймасштабніша евакуація з 1917 року. Економічні збитки, завдані вогнем, оцінюються в сотні мільйонів доларів. Є побоювання, що стихійне лихо стане причиною найбільших за історію штату руйнувань.
За різними підрахунками, згоріло від 1,1 до 1,5 тис. будівель, тисячі квадратних кілометрів земельних і лісових угідь спустошено, вогонь простягся на 250 км уздовж південної частини штату. В Сан-Дієго, що найбільше постраждав від пожеж, ситуація загострилася ще більше. Вогонь підступає до столиці округу, на його шляху — понад 70 тис. приватних і адміністративних будівель. Керівництво міста наказало жителям терміново залишити його територію.
Губернатор штату Арнольд Шварценеггер на боротьбу зі стихією додатково мобілізував тисячу вояків Національної гвардії. Усього в зоні пожеж знаходиться майже вісім тисяч вогнеборців і 90 одиниць авіатехніки. Одначе, попри зусилля, ситуацію оцінюють як критичну. Пощастило загасити лише кілька із 17 центрів пожеж. «Три стихії поєдналися разом — суха земля, спекотна погода та сильний вітер. Усе це сприяє швидкому поширенню вогню»,— зазначив Арнольд Шварценеггер. Президент США Джордж Буш оголосив Каліфорнію зоною стихійного лиха.
також у паперовій версії читайте:
  • ХТО ЗАХИСТИТЬ ЛІКАРНЮ?
  • БЛИЗНЮКИ З РІЗНИЦЕЮ В ДВА ТИЖНІ
  • ЇЗДИТИ В МАРШРУТКАХ НЕБЕЗПЕЧНО
  • ЩАСЛИВОГО ПОЛЬОТУ, АВІАЛАЙНЕРЕ!
  • КРАЇНИ ПЕРЕВОДЯТЬ СТРІЛКИ ГОДИННИКІВ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».