Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!
СКІЛЬКИ У ВАС РОДИМОК?
Кількість родимок на тілі людини може бути хорошим індикатором швидкості процесів старіння організму, вважають британські вчені. За їхніми даними, кількість родимок пропорційна довжині теломерів, які скорочуються з кожним поділом клітини, повідомляє Укрінформ.

У дослідженні, проведеному спеціалістами Королівського коледжу Лондона, брали участь 900 пар близнюків. Учені підрахували родимки на тілі учасників і, крім того, виміряли довжину теломерів хромосом у їхніх клітинах.
Теломери — кінцеві фрагменти хромосом, що не несуть спадкової інформації. Їхньою основною функцією є захист клітинної ДНК від деформацій і пошкоджень. Довжина теломера була визнана основним індикатором старіння організму після того, як було доведено, що ці ділянки хромосом скорочуються з кожним поділом клітини.
У середньому на тілі дорослої людини — від 30 до 100 родимок, однак у деяких випадках їх може бути понад чотириста. Дослідникам пощастило виявити статистично значущу кореляцію по довжині теломерів між учасниками з менш ніж 25 родимками і тими, у кого їх було більш як сто. В останній групі теломери були значно довші, це означало, що клітини цих людей «молодші» приблизно на шість-сім років.
Висновки вчених несподівані, бо до останнього часу головною особливістю людей з великою кількістю родимок на тілі вважалася підвищена схильність до раку шкіри — меланоми. За словами провідного автора дослідження доктора Вероніки Батай, незначний ризик злоякісних новоутворень, пов’язаний з великою кількістю родимок, сповна компенсується меншою схильністю до вікових захворювань — недуг серця, остеопорозу тощо. Проте, визнає Батай, ці припущення мають підтвердити додаткові дослідження.
також у паперовій версії читайте:
  • ВОЛОССЯ ПІДКАЖЕ ДІАГНОЗ
  • ЙОГО ВЕЛИЧНІСТЬ ХРЕБЕТ
  • СТУПІНЬ ОЖИРІННЯ — ЗА АНАЛІЗОМ КРОВІ
  • НЕДРУГ — САМОТНІСТЬ
  • НА ВИРУЧКУ СЕРЦЮ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».